Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Διακοπές ρεύματος σήμερα (30/9) σε εννέα περιοχές της Αττικής - Οι ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Ποιοι και για πόσο θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

30 Σεπτεμβρίου 2022 07:24
Διακοπές ρεύματος σήμερα (30/9) σε εννέα περιοχές της Αττικής - Οι ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ
Φωτογραφία αριστερά: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς ρεύμα για μερικές ώρες θα αναγκαστούν να μείνουν μερικές περιοχές της Αττικής σήμερα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

  • Aθήνα
  • Πειραιάς
  • Μαραθώνας
  • Αργυρούπολη
  • Αχαρνές
  • Άλιμος
  • Άγιος Δημήτριος
  • Μαρούσι
  • Ηλιούπολη

Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ:

διακοπεσ-ρευματοσ-αττικη-δεδδηε-σημερα-30-9

διακοπεσ-ρευματοσ-αττικη-δεδδηε-σημερα-30-9

«Τεχνητή αναπνοή» στην τσέπη μας: Οι 8 απλές συνήθειες στο σπίτι για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

Αν είστε από αυτούς που διστάζουν να ανοίξουν το λογαριασμό του ρεύματος καθώς είναι υπέρογκος, μπορείτε να τον μειώσετε και να βοηθήσετε ταυτόχρονα το περιβάλλον με 8 απλές συνήθειες. Ποιες Ηλεκτρικές Συσκευές Καίνε Περισσότερο Ρεύμα & Πώς θα Μειώσεις τα Έξοδα;

Δείτε επίσης: Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Οι ώρες και οι περιοχές που κατεβάζει τον διακόπτη ο ΔΕΔΔΗΕ σήμερα Πέμπτη (29/9)

Χρησιμοποιήστε μπάλες στεγνωτηρίου για τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

Σε σύγκριση με άλλες οικιακές συσκευές, ένα στεγνωτήριο ξοδεύει το περισσότερο ρεύμα. Γι’ αυτό οι πιο πολλοί τα στεγνώνουν στον αέρα. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό με μπορείτε απλά να προσθέσετε μια μάλλινη ή μια πλαστική μπάλα στεγνωτηρίου με τα ρούχα σας. Αυτά τα απλά πράγματα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τα ρούχα και να προσφέρουν χώρο στον αέρα για να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Οι μάλλινες μπάλες μπορούν ιδιαίτερα να απορροφήσουν λίγη υγρασία που βοηθά το στέγνωμα να τελειώσει πιο γρήγορα.

Αυξήστε τη θερμοκρασία τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη σας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερο είναι για τη συντήρηση των τροφών. Ωστόσο, το ψυγείο δεν χρειάζεται να είναι χαμηλότερα από 3 ° C και ο καταψύκτης λειτουργεί καλά στους -15 ° C. Έχει προταθεί ότι εάν τα ρυθμίσετε τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερα, θα ξοδέψετε έως και 25% περισσότερη ενέργεια.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή ώστε οι συσκευές σας να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση είναι να αφήσετε απόσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών από τον τοίχο. Έτσι, ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν θα υπερθερμαίνονται οι συσκευές.

Κλείστε τις περσίδες για να μειώσετε το κόστος κλιματισμού.

Περίπου το 30% της θερμότητας ενός σπιτιού διαφεύγει από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και σχεδόν το 76% του ηλιακού φωτός που πέφτει στα παράθυρα εισέρχεται στα σπίτια και μετατρέπεται σε αφόρητη ζέστη. Οι περσίδες μπορεί να μην συμβάλλουν στην απώλεια θερμότητας το χειμώνα, αλλά μπορούν να διατηρήσουν το εσωτερικό του σπιτιού προστατευμένο από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου.

Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλής ανακλαστικότητας περσίδες μπορούν να προστατεύσουν τους εσωτερικούς χώρους από υπερβολική ζέστη. Ειδικά τα οριζόντια μπορούν να αντανακλούν τη θερμότητα σε ανοιχτόχρωμη οροφή, η οποία στη συνέχεια διαχέει τη ζέστη.

Μαγειρέψτε με το καπάκι.

Μια απλή συνήθεια στο μαγείρεμα είναι να βάζετε τα καπάκια στις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία και να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδρατμοί και η θερμότητα δεν φεύγουν από το σκεύος και επομένως το φαγητό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο.

Αν ακολουθήσετε αυτήν τη συνήθεια θα μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος έως και 66%. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να ταιριάζει το μάτι της κουζίνας με το μέγεθος του μαγειρικού σκεύους ώστε να μην διαφεύγει θερμότητα από τις πλευρές. Η λαθεμένη χρήση θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ενέργειας έως και 40%.

Καθαρίστε το φίλτρο χνουδιών του στεγνωτηρίου.

Το να αφήσετε το στεγνωτήριο να λειτουργεί με το φίλτρο χνουδιών γεμάτο, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο αποδοτικό. Θα αναγκάσει τη συσκευή να καταναλώσει περισσότερο ρεύμα και χρόνο για να στεγνώσει τα ρούχα.

Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο, το στεγνωτήριο θα μπορούσε να ξοδεύει έως και 75% περισσότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως. Αυτό συμβαίνει επειδή η βρωμιά δεν επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί σωστά, αναγκάζοντάς τη συσκευή πιο εντατικά.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε συχνά είναι να αφαιρείτε το φίλτρο και να το καθαρίζετε. Εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε προβλήματα με την απόδοση του στεγνωτηρίου, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον εξωτερικό εξαερισμό. Εάν δεν βγαίνει ατμός ενώ λειτουργεί το στεγνωτήριο, τότε μάλλον πρέπει να κάνετε και εκεί καθαρισμό.

Συνδέστε όλα τα ηλεκτρονικά σε πολύπριζα.

Δεν συνειδητοποιούν όλοι ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες ή σε λειτουργία αναμονής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τα συνδέετε σε ένα πολύπριζο ώστε να τα απενεργοποιείτε εντελώς όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Θυμηθείτε ότι πρέπει να πατήσετε το κουμπί on / off όταν θέλετε να τα απενεργοποιήσετε. Εάν δεν το κάνετε, τότε οι συσκευές θα συνεχίσουν να καταναλώνουν ενέργεια.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό βραστήρα για να βράσετε νερό αντί για το φούρνο μικροκυμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό βραστήρα για να βράσετε νερό αντί για το φούρνο μικροκυμάτων. Θα γίνει πολύ πιο γρήγορα και θα καταναλώσει λιγότερη ενέργεια. Ο φούρνος μικροκυμάτων χάνει το 50% της ενέργειας του ενώ μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μικροκύματα. Από την άλλη, ένας βραστήρας είναι πολύ καλά μονωμένος και χάνει μόνο το 20% της ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Επιλέξτε τηλέφωνο ντους χαμηλής ροής.

Ένα μέσο τηλέφωνο ντους καταναλώνει περίπου 9,5 λίτρα νερό ανά λεπτό. Αν επιλέξτε ένα χαμηλής ροής (6,6 λίτρα ανά λεπτό) θα εξοικονομήσετε περισσότερα από 42.000 λίτρα νερού και 1.180 kWh ενέργειας που καταναλώνει ο θερμοσίφωνας ανά έτος. Επομένως, εκτός από την μείωση στο λογαριασμό ρεύματος θα δείτε και τεράστια διαφορά στον λογαριασμό του νερού, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share