Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: Μέχρι και 10 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας - Ανατροπή με τον καιρό της Κυριακής

Θα δούμε 36άρια το Σάββατο

29 Σεπτεμβρίου 2022 19:22
«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: Μέχρι και 10 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας - Ανατροπή με τον καιρό της Κυριακής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς μετά τα 36άρια του Σαββάτου το σκηνικό θα αλλάξει, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική πτώση.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι το Σάββατο (1/10) σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα εκτοξευτεί στους 34 βαθμούς, ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 36 βαθμούς, όμως την Κυριακή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας αλλά υπάρχει μία ανατροπή στις προγνώσεις.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως υπάρχει διχογνωμία για την κίνηση ενός συστήματος από την Ιταλία, το οποίο πιθανότατα θα αλλάξει τον καιρό στη δυτική Ελλάδα από την Κυριακή με βροχές, μπόρες και δυνατές καταιγίδες, ωστόσο περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν αύριο.

Όσο για την πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να δούμε σε ορισμένες περιοχές ακόμη και 10 βαθμούς χαμηλότερους, σε σχέση με το Σάββατο, με την ψύχρα να μπαίνει στην χώρα από την Τρίτη (4/10).

Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Μερομήνια: «Βαρύς» χειμώνας! Πότε θα χιονίσει - Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα (Video)

Σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού είναι και τα Μερομήνια, που είναι μια πολύ παλαιά μέθοδος πρόβλεψης για ολόκληρο τον χρόνο. Παράλληλα, με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η μέθοδος είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Βεβαίως, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις «τάσεις του καιρού» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, ο Οκτώβριος θα είναι βροχερός, ειδικά από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Ιδίως για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου τα Μερομήνια δείχνουν ισχυρή κακοκαιρία, με διάρκεια, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, όμως προς το τέλος του μήνα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

«Βαρύς» χειμώνας!

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο. Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share