Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζωγράφου: Δύο συλλήψεις στην Πρέβεζα μελών της συμμορίας της φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη - Είχαν πάνω τους όπλα

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

29 Σεπτεμβρίου 2022 14:51
Ζωγράφου: Δύο συλλήψεις στην Πρέβεζα μελών της συμμορίας της φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη - Είχαν πάνω τους όπλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε άλλες δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση της εξάρθρωσης των τριών συμμοριών που δρούσαν στην Αττική και είχαν αρχηγείο την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 30 και 27 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είχαν και όπλα πάνω τους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα το κατώφλι των δικαστηρίων ήταν και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να ήταν και το «βαθύ λαρύγγι», που αποκάλυπτε στους σκληρούς Αλβανούς ποινικούς, ένας εκ των οποίων ήταν κι ο σύντροφός της, τις επικείμενες επιχειρήσεις των Αρχών στην φοιτητική εστία με αποτέλεσμα να γίνονται «καπνός» και οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε φιάσκο.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη συμμορία του Ζωγράφου στη Πολυτεχνειούπολης: Μπαίνουν σε κατάστημα οπλισμένοι, χτυπούν τον ιδιοκτήτη και παίρνουν τα λεφτά

Σοκάρει η δράση της συμμορίας της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, η οποία έκανε ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά. Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Open, δύο μέλη της συμμορίας, μπαίνουν σε κατάστημα οπλισμένοι και φορώντας κουκούλες, απειλούν και χτυπούν τον ιδιοκτήτη και παίρνουν τα χρήματα. Μέσα σε 22 δευτερόλεπτα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη δράση τους και έγιναν καπνός.

Οι δύο συμμορίες των σκληρών Αλβανών (σ.σ. κατά βάση) ποινικών που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά από επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ φαίνεται ότι ήταν «κράτος εν κράτει» στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

Αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, από μία σειρά γεγονότων που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η συμμορία του «Τζούλιο» προέβαινε ακόμη και σε αγοραπωλησίες όπλων εντός των χώρων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2021 ο «Τζούλιο» με τον αδερφό του έδωσαν ραντεβού σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εντός της Πανεπιστημιούπολης και εκεί συναντήθηκαν με 4 άγνωστα άτομα ηλικίας 18-20 ετών και τους πούλησαν ένα πιστόλι και ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov.

Παράλληλα, την ώρα που οδηγούνται στο Αυτόφωρο οι 5 από τους συλληφθέντες της υπόθεσης με τους ναρκέμπορους και τους ληστές που είχαν μετατρέψει σε αρχηγείο την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, ανάμεσά στους οποίους βρίσκεται και η επίορκη δόκιμη αστυνομικός, η δικηγόρος του φερόμενου ως αρχηγού της μιας εκ των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν, του «Εσκο», καταγγέλλει ότι η μητέρα του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και κρατείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share