Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου: Εικόνες ντροπής από τις φοιτητικές εστίες - «Εκτός ελέγχου η ανομία» τονίζει ο πρύτανης του ΕΜΠ (Video)

«Υπάρχει πολύ περίεργος κόσμος, ξέρουμε ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών»

29 Σεπτεμβρίου 2022 11:34
Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου: Εικόνες ντροπής από τις φοιτητικές εστίες - «Εκτός ελέγχου η ανομία» τονίζει ο πρύτανης του ΕΜΠ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικόνες χάους και καταστροφής επικρατούν στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου, που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε χώρο παρανομίας και καταφύγιο γαι σκληρούς κακοποιούς, που εκφόβιζουν τους φοιτητές.

Εικόνες από τον ένατο και δέκατο όροφο του κτιρίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον ΑΝΤ1. Ένας 23χρονος φοιτητής αποκάλυψε για τις συμμορίες τα εξής: «Πήγαιναν στη φύλαξη, ακουμπούσαν το όπλο, κι έλεγαν "αν μιλήσεις σε γάζωσα ή εσένα ή το αμάξι σου’... Κυκλοφορούσε στους διαδρόμους φοιτητής και του έβγαλε ένα μαχαίρι 20 εκατοστά». Ένας άλλος ανέφερε πως φοβούνται να κυκλοφορήσουν εκεί, ιδίως το βράδυ. «Υπάρχει πολύ περίεργος κόσμος και ξέρουμε ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών».

Η κατάσταση στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη εδώ και χρόνια, το τελευταίο διάστημα όμως η ανομία έχει βγει εκτός ελέγχου, λέει ο πρύτανης που δηλώνει ότι είχε ενημερώσει τις αρχές για τις παράνομες δραστηριότητες που συνέβαιναν εκεί.

«Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη. Καταγγελίες έκαναν τόσο οι σύλλογοι εργαζομένων όσο και οι φοιτητικοί», δηλώνει ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Διακογεωργίου, σημειώνει πως, «υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, κυκλώματα διάφορα, υπόκοσμος. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα δηλαδή, δεν το μάθαμε εμείς χθες. Και το έχουμε καταγγείλει και επίσημα και στην Πρυτανεία και παντού».

Προσωπικό αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι θεωρούν ως κύρια αιτία της κατάληψης από εγκληματικά στοιχεία την υποχρηματοδότηση που έχει οδηγήσει σε έλλειψη φωτισμού και μείωση των φυλάκων.

Οι ίδιοι σχολιάζουν ότι η ώρα που έγινε η επιχείρηση ήταν η πλέον ακατάλληλη καθώς ήταν σε εξέλιξη η εξεταστική. «Τώρα που είναι μία περίοδος που έχουμε ακόμα εξεταστική και δεν έχει τελειώσει ακόμα είναι λίγο άσχημο να ακούγονται πυροβολισμοί ειδικά για τους φοιτητές αλλά και για τους εργαζομένους και για τους καθηγητές», διαμαρτυρήθηκε φοιτητής.

Το κτίριο που στεγάζει τις παλιές φοιτητικές εστίες πρωτοχρησιμοποιήθηκε πριν από 48 χρόνια και πλέον οι συνθήκες διαβίωσης όπως τονίζουν οι φοιτητές είναι άθλιες, χωρίς θέρμανση και με κοινόχρηστα μπάνια. Ακόμα και χωρίς νερό και σίτιση κάποια διαστήματα την εποχή της καραντίνας.

Ακόμα και εξωτερικά το κτίριο θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες. Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στους ορόφους που υπάρχουν τα δωμάτια των φοιτητών.

Πάνω από 400 πόρτες καταστράφηκαν με αποτέλεσμα οι φοιτητές να φιλοξενηθούν τη νύχτα σε συμφοιτητές και φίλους την ώρα που τα υπάρχοντά τους παρέμειναν εκτεθειμένα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share