Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεσσηνία: «Δεν θεώρησα ότι το ταρακούνημα του μωρού ήταν άξιο αναφοράς στους γιατρούς» - Η κατάθεση του πατέρα του 4 μηνών βρέφους (Video)

Αποσωληνώθηκε το βρέφος- «Τέντωσε τα χεράκια του και τα ποδαράκια του και άρχισε να μελανιάζει»

28 Σεπτεμβρίου 2022 22:51
Μεσσηνία: «Δεν θεώρησα ότι το ταρακούνημα του μωρού ήταν άξιο αναφοράς στους γιατρούς» - Η κατάθεση του πατέρα του 4 μηνών βρέφους (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεσσηνία: Να πείσει τον ανακριτή πως ό, τι συνέβη με το τεσσάρων μηνών βρέφος, που παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων» Αγία Σοφία αλλά αποσωληνώθηκε, ήταν ατύχημα και δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιχείρησε στην απολογία του ο 21χρονος Αλβανός πατέρας.

«Δεν έκανα κάτι με πρόθεση να βλάψω με τον οποιονδήποτε τρόπο το παιδί μου» ανέφερε χαρακτηριστικά καταφέρνοντας να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Η κόρη μου είναι ένα πολύ ήρεμο μωράκι που δεν συνηθίζει να έχει εξάρσεις με κλάματα και περίεργη συμπεριφορά. Μπορεί να μην είμαι εξοικειωμένος λόγω του νεαρού της ηλικίας μου με την φροντίδα ενός βρέφους, όμως η κόρη μου μας είχε δείξει σημάδια ότι ήταν εύκολη στη διαχείρισή της και επομένως τα κατάφερνα» τόνισε αρχικά ο 21χρονος και συνέχισε παραθέτοντας την εκδοχή του για τα όσα συνέβησαν την 24η Σεπτεμβρίου.

«Όπως συνέβαινε το τελευταίο διάστημα, έτσι και στις 24 Σεπτεμβρίου η σύντροφος μου γύρω στις 7:30 έφυγε από το σπίτι για να πάει στην δουλειά της. Εγώ ξύπνησα λίγο αργότερα και έκανα δουλειές στο σπίτι, περιμένοντας να ξυπνήσει η κόρη μου για να την ταΐσω. Κατά τις 10 π.μ. ξύπνησε όπως κάθε μέρα, ευδιάθετη και αμέσως την τάισα και την άλλαξα, αφού της έκανα μια βόλτα για να χωνέψει το γάλα της στην αυλή.

Επιστρέφοντας, την άφησα στο καρότσι της οπότε και μετά από λίγο ξανακοιμήθηκε. Περίπου στη 1 μ.μ, ξύπνησε και πάλι χωρίς αυτή τη φορά να την μετακινήσω από το καρότσι της. Στις 3 μ.μ. περίπου την τάισα και την σήκωσα για να χωνέψει» πρόσθεσε ακόμα νεαρός Αλβανός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επίμαχα λεπτά.

«Νόμιζα πως της κόβονταν η αναπνοή» - Τι συνέβη κατά τον πατέρα τα επίμαχα λεπτά

«Μέσα σε λίγη ώρα, το παιδί εμφάνισε μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Άρχισε να κλαίει έντονα σχεδόν με σπαραγμούς και είχα την εντύπωση πως της κοβόταν η αναπνοή από το έντονο κλάμα. Πανικοβλήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω.

Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε, καθώς το παιδί και είχε φάει και ήταν καθαρό. Χωρίς να έχω επίγνωση των κινήσεων μου, της έντασης και της διάρκειάς τους, άρχισα να κουνάω το παιδί θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα ηρεμούσε.

Καθώς έβλεπα ότι δεν ηρεμεί, ίσως πάνω στον πανικό μου, να συνέχισα το ταρακούνημα και με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά. Σε κάποια στιγμή μου δόθηκε η εντύπωση ότι το παιδί ηρέμησε και το άφησα στον καναπέ. Αμέσως μετά, κάλεσα τηλεφωνικά τη σύντροφό μου να έρθει σπίτι. Πράγματι, σε λίγα λεπτά η (…) γύρισε στο σπίτι, ενώ εγώ άλλαζα την μικρή. Στο στάδιο αυτό η συμπεριφορά της μικρής είχε επανέλθει στο φυσιολογικό και δεν διακρίναμε κάτι το περίεργο πάνω της» είπε ο 21χρονος.

Στη συνέχεια ο νεαρός από την Αλβανία υποστήριξε πως «μετά από λίγο το παιδί έβαλε ένα δυνατό κλάμα, τέντωσε τα χεράκια του και τα ποδαράκια του και άρχισε να μελανιάζει. Χωρίς δεύτερη σκέψη το μεταφέραμε με το αυτοκίνητό μας στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί οι γιατροί μας έστειλαν στην Καλαμάτα. Στο εκεί νοσοκομείο μετά από εξετάσεις κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μέχρι εκείνο το σημείο ήμουν πεπεισμένος ότι δεν είχα κάνει κάτι που θα μπορούσε να είχε επιφέρει βλάβη στο παιδί μου και για αυτό το λόγο δεν ανέφερα τίποτα για το συμβάν με το ταρακούνημα. Ανυποψίαστος ο ίδιος δεν θεώρησα ότι η πράξη μου αυτή ήταν άξια αναφοράς στους γιατρούς και τη σύντροφο μου, αφού και οι δύο βιώναμε την ένταση της κατάστασης και την αγωνία για την πορεία της υγείας του παιδιού μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share