Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους 23 από τους 32 συλληφθέντες - Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν (Video)

Η δραματική πτυχή πίσω από την εμπλοκή της 22χρονης!

28 Σεπτεμβρίου 2022 22:00
Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους 23 από τους 32 συλληφθέντες - Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες βρίσκονται οι 23 από τους 32 συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη- Ζωφράφου. Κατά τη μεταφορά τους, οργισμένοι συγγενείς των συλληφθέντων επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο για να καλύψουν το γεγονός.

Από την Εισαγγελία ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη, η οποία μεταξύ άλλων αφορά τα αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • Ληστεία
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • Αντίσταση κατά της αρχής
  • Απείθεια
  • Παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι, που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες, θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Μια δραματική πτυχή αποκαλύπτεται πίσω από την εμπλοκή της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού Γ.Α. στη συμμορία κακοποιών, που εξαρθρώθηκε κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου την Τρίτη 27/09.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή αστυνομικός διατηρούσε σχέση με ένα εκ των μελών της συμμορίας, συγκεκριμένα με έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής και φέρεται να ενημέρωνε τους συλληφθέντες για επικείμενες έρευνες και εφόδους των αστυνομικών αρχών.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η Γ.Α. αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός Γ.Α. ήταν κόρη αστυνομικού, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια και η μητέρα της μεγάλωσε μόνη της εκείνη και τα 2 αδέρφια της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 22χρονη είχε περάσει σε άλλη σχολή αρχικά και έδωσε εκ νέου εξετάσεις για να περάσει στη σχολή αστυφυλάκων, ενώ εκτός από εμφανίσιμη κοπέλα, ήταν και πολύ καλή μαθήτρια.

Όσοι την γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί και έχουν «πέσει από τα σύννεφα» με τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της στις συμμορίες που λυμαίνονταν την Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου.

Όσον αφορά στη σχέση της με τον Αλβανό κακοποιό που φέρεται να εμπλέκεται άμεσα στη συμμορία, αυτή μετράει αρκετά χρόνια, πριν ακόμα η 22χρονη περάσει στη Σχολή της Αστυνομίας.

«Να προσέχεις τον εαυτό σου και τους φίλους μας» - Ετσι ενημέρωνε τους εγκληματίες

Επί ενάμιση χρόνο, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δέσουν την υπόθεση της φοιτητικής εστίας, καθώς είτε οι επιχειρήσεις ματαιώνονταν την τελευταία στιγμή, είτε επρόκειτο για επιχειρήσεις που κατέληγαν σε παταγώδη αποτυχία, καθώς τους δούλευε... ψιλό γαζί μία δική τους.

Πρόκειται για την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό Γ.Α. η οποία διατηρούσε σχέση με έναν εκ των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν με ορμητήριο την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Η νεαρή δόκιμος επρόκειτο να ορκιστεί την επόμενη εβδομάδα και να βγει στους δρόμους...

Οπως αποκαλύπτει το T-Live στον Alpha, πριν από περίπου 8 μήνες καταγράφηκε η εξής τηλεφωνική επικοινωνία της 22χρονης με τον ποινικό σύντροφό της, με τον οποίο είχε ερωτικό δεσμό και πήγαινε μάλιστα και διέμενε στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας μαζί του και με τους υπόλοιπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Η 22χρονη είχε ζητήσει να μεταχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου για την «πρακτική» της, όπως κι έγινε. Βάσει πρωτοκόλλου, όταν πρόκειται να γίνει αστυνομική επιχείρηση σε κάποια περιοχή, συγκεντρώνονται όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο οικείο ΑΤ.

Δηλαδή όταν ήταν να γίνει επιχείρηση στου Ζωγράφου συγκεντρώνονταν Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ κι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο εκεί αστυνομικό τμήμα. Ετσι λοιπόν, η 22χρονη έβρισκε τον τρόπο να ενημερώσει τους εγκληματίες ρίχνοντας σε... γκέλα τους «δικούς» της.

Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα λοιπόν που έχει καταγραφεί πριν 8 μήνες υπήρξε η εξής στιχομυθία:

22χρονη: Σήμερα θέλω να είσαι προσεκτικός, θέλω να προσέχεις πολύ...

Αλβανός: Τι να προσέχω;

22χρονη: Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου και τους φίλους μας...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share