Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ζωγράφου: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου» - Ανατριχιαστική η μαρτυρία της ανθυπαστυνόμου που πυροβόλησε τον «Έσκο» (video)

«Σήκωσε γρήγορα το χέρι του και στόχευσε απευθείας στο λαιμό μου με το κατσαβίδι που κρατούσε»

28 Σεπτεμβρίου 2022 16:35
Ζωγράφου: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου» - Ανατριχιαστική η μαρτυρία της ανθυπαστυνόμου που πυροβόλησε τον «Έσκο» (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 25χρονης ανθυπαστυνόμου που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και μετά από μία συμπλοκή με τον 30χρονο κακοποιό αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό της πιστόλι και να τον πυροβολήσει.

Μέχρι τώρα, δεν είχε ακουστεί η δική της εκδοχή σχετικά με πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει το όπλο από τη θήκη της, αφού υπήρχαν αρκετές απορίες από το γεγονός ότι ο Αλβανός κακοποιός ήταν άοπλος και κρατούσε μόνο ένα κατσαβίδι.

Η ίδια, λίγα 24ωρα μετά έσπασε τη σιωπή της και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Tlife για το πώς βίωσε την επίθεση, αλλά και το γιατί πυροβόλησε στα πόδια τον σεσημασμένο και δεν αντέδρασε διαφορετικά: «Αρχικά πρέπει να πω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με πλησίασε την ώρα που πήγα να μπω στο αυτοκίνητο του συγγενή μου που είχε έρθει στο σημείο για να με παραλάβει και ξαφνικά ακούω μια φωνή πίσω μου να μου λέει ''αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;''.

» Χωρίς να σκεφτώ, γύρισα και τον ρώτησα ''ποιος είσαι και τι θέλεις;'' και χωρίς να απαντήσει τίποτα, σήκωσε γρήγορα το χέρι του και στόχευσε απευθείας στο λαιμό μου με το κατσαβίδι που κρατούσε. Σχεδόν ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και δέχτηκα εκεί το τρύπημα από το κατσαβίδι και γλίτωσα από ένα πιθανό χτύπημα στην καρωτίδα μου. Φαινόταν ότι εκεί στόχευε. Στη συνέχεια προσπαθώντας να τον απωθήσω έκανα χρήση του όπλου μου, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην υπάρχει κάποιος κοντά γιατί ήμασταν σε Πανεπιστημιακό χώρο, σε πρωινό ώρα και όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και όχι μόνο τη δική μου».

Η συνέχεια είναι γνωστή, ο 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε και αυτός σε φοιτητική εστία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Οι τραυματίας ήταν σεσημασμένος. Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η ανθυπαστυνόμος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Συμμετείχε σε απαγωγή γιου δημοσιογράφου το 2019

Βαρύ είναι το παρελθόν του Αλβανού κακοποιού, με το προσωνύμιο «Εσκο» που συνελήφθη στη φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Ο 30χρονος σήμερα, σεσημασμένος Αλβανός κακοποιός, που επιτέθηκε σε αστυνομικό, με αποτέλεσμα εκείνη να τον πυροβολήσει και να τον σταματήσει, είχε πάρει μέρος στην απαγωγή του τότε 17χρονου γιου δημοσιογράφου, που έγινε το 2019.

Η απαγωγή του γιου του δημοσιογράφου είχε γίνει τον Μάιο του 2019 την ώρα που το αγόρι επέστρεφε στο σπίτι του. Εξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που συνελήφθη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, τον είχαν ακινητοποιήσει, του είχαν φορέσει κουκούλα, τον είχαν βάλει στο αυτοκίνητο και τον είχαν οδηγήσει στην Πανεπιστημιούπολη, όπου τον είχαν κρατήσει για αρκετές ώρες όμηρο. Αφού του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού, πήγαν στο σπίτι της οικογένειάς του όπου βρίσκονταν οι γονείς του και ο μικρός αδερφός του.

Οι δράστες, όπως είχε γίνει γνωστό, τραυμάτισαν τον δημοσιογράφο, τον πατέρα του ανήλικου, ελαφρά με μαχαίρι και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια, διέφυγαν από το σπίτι, αφήνοντας σε κοντινή απόσταση το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Οκτώ μήνες μετά το περιστατικό, η Αστυνομία είχε συλλάβει έναν 28χρονο, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εισβάλει στο σπίτι του δημοσιογράφου. Σε βάρος του «Εσκο» έχουν σχηματιστεί πέντε δικογραφίες, μια από αυτές αφορά την αρπαγή του 17χρονου.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Η στιγμή που η 35χρονη ανθυπαστυνόμος πυροβολεί και καταφέρνει να ακινητοποιήσει τον 30χρονο σεσημασμένο αλλοδαπό, στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος. Νωρίτερα ο ο 30χρονος είχε επιχειρήσει να τραυματίσει με ένα κατσαβίδι την ανθυπαστυνόμο.

Στο βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ διακρίνονται οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ να εισέρχονται στον χώρο, αλλά και οι περαστικοί που κοιτούν σαστισμένοι στο σημείο που ακούγονται οι πυροβολισμοί. Η επιχείρηση που έγινε από νωρίς το πρωί της Τρίτης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 22 ατόμων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και μία δόκιμος αστυνομικός που φέρεται να ενημέρωνε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις τα μέλη της συμμορίας, που διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν ληστείες.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δόκιμη αστυνομικός πόζαρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και με όπλα. Σε φωτογραφία που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ, η δόκιμη αστυνομικός ποζάρει με δύο άνδρες ενώ στο ένα της χέρι κρατάει μία μπύρα και στο άλλο ένα όπλο. Φοιτητής που διαμένει στην Πανεπιστημιούπολη, σχολιάζοντας τη διαμονή κακοποιών στις συγκεκριμένες φοιτητικές εστίες, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «επικίνδυνες εστίες». «Κανείς δεν θέλει να μένει εκεί. Επίσης οι χώροι είναι κατεστραμμένοι και υπό κατάρρευση. Μένει ξένος κόσμος που δεν είναι φοιτητές. Είναι γνωστό, ακούγεται ότι εκεί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών» σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share