Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Κτηνωδία στον Βόλο: Κρέμασαν αλεπού σε δρόμο!

Αδιανόητο περιστατικό - Καταδικάστηκε από δεκάδες Βολιώτες

28 Σεπτεμβρίου 2022 16:02
Κτηνωδία στον Βόλο: Κρέμασαν αλεπού σε δρόμο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάρτυρας ενός αδιανόητου γεγονότος έγινε φιλόζωη από τον Βόλο όταν αντίκρυσε σε δρόμο μία αλεπού κρεμασμένη σε κλαδί ενός δέντρου.

Δείτε επίσης: Φρίκη στην Κύπρο: Έμπαινε κρυφά στη μάντρα και κακοποιούσε σεξουαλικά τα πρόβατα

Σύμφωνα με το Magnesianews, αμέσως προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να στηλιτεύσει το γεγονός με δεκάδες Βολιώτες να αντιδρούν για την πράξη αυτή και να σχολιάζουν ότι το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτο.

Κτηνωδία στον Βόλο: Κρέμασαν αλεπού σε δρόμο!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που στην ευρύτερη περιοχή συμβαίνει κάτι τέτοιο, με φιλόζωους να έχουν αντικρίσει σκληρές εικόνες βασανισμένων και κακοποιημένων ζώων.

Κτηνωδία στο Σχινιά Αττικής: Νεκρή αλεπού με κομμένη ουρά πάνω σε δέντρο με μάσκα και αναπνευστήρα!

Επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως βρήκε στις 21 Ιουλίου η Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου μια νεκρή αλεπού πάνω σε δέντρο.

Το ζώο είχε κομμένη ουρά και κάποιος, που τοποθέτησε εκεί το κορμί της, είχε φορέσει στο πτώμα μια μάσκα με αναπνευστήρα!

Ενημέρωση 23/7 Χθες το μεσημέρι το Δασαρχείο , κατέβασε και έθαψε το άτυχο ζώο! Αυτά… Ενημέρωση 22/7 Μετά από 2 περίπου...

Posted by Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου on Wednesday, July 21, 2021

Η κα Καραγιαννίδου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα και μας επισήμανε ότι βρήκε το πτώμα στον δρόμο που ενώνει την περιοχή του Σχινιά Αττικής και με το Κάτω Σούλι, το ζώο όπως μας τόνισε ήταν πυροβολημένο στον λαιμό.

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων παντού στην Ελλάδα

Δυστυχώς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας η δολοφονία αλεπούς θεωρείται μαγκιά (και ρίξτε μια ματιά στα δημοσιεύματα που ακολουθούν). Αυτά τα άγρια υπέροχα πλάσματα αντιμετωπίζονται ως επιζήμια, κυρίως από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι τα βασανίζουν και τα θανατώνουν με κάθε τρόπο. Μάλιστα συνήθως εκθέτουν τα πτώματα των αλεπούδων σε κοινή θέα για να δείξουν την ανδρεία τους φυσικά εκ του ασφαλούς, για να γλυτώσουν τις κυρώσεις.

Δυστυχώς οι αλεπούδες συγκαταλέγονται και μεταξύ των θηραμάτων των κυνηγών κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Μάλιστα για την εξόντωση του οι κυνηγοί – σε κάποιες περιοχές της χώρας – λαμβάνουν και αμοιβή ως επιβράβευση για τις δολοφονίες αλεπούδων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share