Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φρίκη στη Λάρισα: Στο κρατητήριο ο πατέρας κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία – Συνελήφθη και η μητέρα που τις κλείδωνε στο πλυσταριό

Αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που βίωναν τρεις αδελφές από τους γονείς τους εδώ και πολλά χρόνια

28 Σεπτεμβρίου 2022 11:46
Φρίκη στη Λάρισα: Στο κρατητήριο ο πατέρας κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία – Συνελήφθη και η μητέρα που τις κλείδωνε στο πλυσταριό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και με τον όρο να παρακολουθεί συνεδρίες κάθε εβδομάδα σε κέντρο ψυχικής υγείας.

Δείτε επίσης: Αδιανόητο σκηνικό στα Χανιά - 52χρονος χτυπούσε τη γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά του

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, μέσα από μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που βίωναν τρεις αδελφές από τους γονείς τους εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα των τριών κοριτσιών κάθισε σήμερα στο εδώλιο με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης. Η γυναίκα κατηγορείται ότι κλείδωσε τις δύο κόρες της στο πλυσταριό του σπιτιού, όπου έμεναν, για μισή ώρα. Τις κοπέλες άφησε ελεύθερες ο πατέρας τους και στη συνέχεια οι κοπέλες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Η δίκη διεξήχθη σήμερα και ενώ είχε πάρει ήδη μια αναβολή την Τρίτη.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου όμως με αφορμή αυτό το περιστατικό η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, 24 ετών, αποκάλυψε ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, καθώς η ίδια και οι αδερφές της ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τη μητέρα και τον πατέρα εδώ και πολλά χρόνια.

Η 24χρονη ανέφερε πως, ανέβηκε από το ισόγειο στο πλυσταριό μαζί με την 18χρονη αδερφή της για να πάρει ένα αντικείμενο. Εκείνη τη στιγμή ανέβηκε και η μητέρα τους η οποία τις ρώτησε τι έκαναν εκεί. Οι κοπέλες δεν απάντησαν και η γυναίκα έκλεισε και κλείδωσε τη μεταλλική πόρτα του πλυσταριού. Η 24χρονη κατέθεσε πως δεν είπε κάτι στην μητέρα της προηγουμένως που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για ποιο λόγο να το κάνει αυτό, η απάντηση ήταν ότι “το έκανε γιατί δεν πήρε την προσοχή που ήθελε. Τρέφεται από τη διχόνοια”.

Τις κοπέλες τελικά ξεκλείδωσε από το πλυσταριό ο πατέρας τους, ο οποίος κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας επιβεβαίωσαν στην κατάθεση τους και οι άλλες δύο αδερφές ηλικίας 18 και 16 ετών, με την μικρότερη μάλιστα να λέει πως τις χτυπούσαν για ασήμαντο λόγο.

Μάλιστα στην ερώτηση της εισαγγελέως για τη βία, σωματική και λεκτική που κατήγγειλαν τα παιδιά, ο άνδρας τόνισε πως οι κατηγορίες είναι ψέματα και πρόσθεσε πως τα προβλήματα με τις δύο του κόρες άρχισαν όταν ο ίδιος και η σύζυγός του έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην μικρότερη κόρη τους που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share