Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη βιομηχανία των ποτών - Ανακαλείται άμεσα ρωσική βότκα!

Αποσύρεται άρον-άρον

28 Σεπτεμβρίου 2022 10:58
Συναγερμός στη βιομηχανία των ποτών - Ανακαλείται άμεσα ρωσική βότκα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση της βότκας «PARLIAMENT» προχωράει το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ. Η ανάκληση αφορά το ποτό με αλκοόλ 40% vol., που συνοδεύεται από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L.

Το ποτό παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import – Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

Η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ανακαλειται-ρωσικη-βοτκα-28-9

"Βόμβα" από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται μπιφτέκια λόγω σαλμονέλας

Μπιφτέκι κοτόπουλο κατεψυγμένο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: Μπιφτέκι κοτόπουλο 140 γρ. κατεψυγμένο, σε συσκευασία βάρους 1 Kg, με ημερομηνία κατάψυξης 08/06/2022, LOT:000-22-159-001 και ανάλωση έως 08/06/202. Το προϊόν παράγεται από τη βιομηχανία κρεατοσκευασμάτων «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ, ΒΙΚΡΕ». Με την ευκαιρία, δείτε το ελαιόλαδο που σήμανε συναγερμός στον ΕΦΕΤ.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο δοκιμών και ερευνών τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας τού εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Έλληνες προσοχή: Καρκίνος από αγαπημένο τρόφιμο! Προσοχή από τον ΕΦΕΤ!

Ο ΕΦΕΤ προειδοποίησε για αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων, το οποίο και δεν πρέπει να τρώτε. Προσοχή!

Με την ευκαιρία διαβάστε: "Επικίνδυνα γάλατα,τυριά και γιαούρτια...": Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!

Στην αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα. Πρόκειται για ύπουλο παθογόνο, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share