Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιχείρηση στου Ζωγράφου: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που ειδοποιούσε για τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. - Είχε δεσμό με κακοποιό (video)

Σύμφωνα με πηγές, η δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τον 30χρονο σεσημασμένο Αλβανό

27 Σεπτεμβρίου 2022 18:10
Επιχείρηση στου Ζωγράφου: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που ειδοποιούσε για τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. - Είχε δεσμό με κακοποιό (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία δόκιμη αστυνομικός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα που εδράζει κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, είναι μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της παλιάς εστίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές η φοιτητική εστία χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο κακοποιών οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στις ληστείες και στη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 22 άτομα, εκ των οποίων τα 13 συνελήφθησαν στην Πανεπιστημιούπολη και οι υπόλοιποι εννέα σε σπίτι. Μεταξύ των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν σε διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής ήταν και μία δόκιμη αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ η αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με ένα άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις αρχές.

Πυροβολισμοί στο Ζωγράφου: Αυτός είναι ο κακοποιός που συνελήφθη! Ανθυπαστυνόμος τον πυροβόλησε καθώς της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πανεπιστημιούπολη (Video)

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες, έναν σεσημασμένο κακοποιό και μία αστυνομικό, εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το περιστατικό έγινε, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας για ναρκωτικά, στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Κατά την αποχώρησή της, μία αστυνομικός που αισθάνθηκε αδιαθεσία, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από έναν σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, που την τραυμάτισε και εκείνη απάντησε πυροβολώντας, με αποτέλεσμα επίσης να τον τραυματίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share