Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τι συνέβη στου Ζωγράφου: Φαρ Ουέστ η Πανεπιστημιούπολη - Χειροπέδες και σε δόκιμη αστυνομικό (video)

Νέα τροπή στην υπόθεση πυροβολισμών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ., τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

27 Σεπτεμβρίου 2022 16:55
Τι συνέβη στου Ζωγράφου: Φαρ Ουέστ η Πανεπιστημιούπολη - Χειροπέδες και σε δόκιμη αστυνομικό (video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικοσιδύο συλλήψεις έγιναν συνολικά κατά την επιχείρηση της αστυνομίας σε παλιά φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη. Μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, δόκιμη αστυφύλακας που υπηρετούσε στο Α.Τ. Ζωγράφου. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αστυφύλακας φέρεται να είχε επαφές με αλλοδαπό κακοποιό που βρισκόταν μέσα στην Φοιτητική Εστία και να τον ενημέρωνε για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Από τα πυρά υπάρχει ένας τραυματίας, ενώ αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι όλα αυτά έγιναν κοντά σε ώρα αιχμής για τους φοιτητές και 30 μέτρα από στάση λεωφορείου. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βλαχάκης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, μίλησε στο «Κόκκινο 105,5» και ανέφερε πως το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά από τα κτίρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη.

«Έχω επιτήρηση σε λίγη ώρα, πολλοί φοιτητές γράφουν … Έγινε 30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες. Αυτά που θα σας πω μου τα είπαν αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές και εργαζόμενοι. Είναι η βασική πύλη εισόδου στην Πολυτεχνειούπολη από του Ζωγράφου».

Παράλληλα, φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν περιορίστηκε στις έρευνες στα σημεία όπου υπήρχαν αναφορές για παρουσία κακοποιών, αλλά πραγματοποίησε έφοδο πόρτα-πόρτα σε όλους τους ορόφους της εστίας, ρίχνοντας τις πόρτες από τα δωμάτια.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, ο άνδρας επιτέθηκε σε 35χρονη ανθυπαστυνόμο η οποία αποχωρούσε από την περιοχή όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Οι έρευνες των αρχών πραγματοποίηθηκαν, παρουσία Εισαγγελέα, σε Φοιτητική Εστία στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά και σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 30χρονος άνδρας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς από την αστυνομικό και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταύρο, ενώ οι αρχές συνέλαβαν τη μητέρα του και τον αδερφό του που βρίσκονταν στο χώρο. Σε βάρος του σεσημασμένου κακοποιού εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται λόγος για «επιχείρηση που διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Δόθηκε στη δημοσιότητα και το ακόλουθο βίντεο:

Οργισμένη ανακοίνωση της ΚΝΕ

«Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!» τονίζει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ σε ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ» σημειώνει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share