Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Το παιδί ήθελε να ζήσει..." - Ανατριχιάζει αυτόπτης μάρτυρας για την έγκυο που γέννησε μέσα σε λεκάνη (Video)

«Προσπαθήσαμε ελεγχόμενα να φέρουμε μητέρα και νεογνό σε κατάσταση που να...»

27 Σεπτεμβρίου 2022 13:04
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο περιστατικό με την απρόσμενη γέννα στο νοσοκομείο ΚΑΤ αναφέρθηκε o διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, Βασίλης Καλδής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Η μητέρα που εργάζεται ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο ΚΑΤ υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και πως πήγε τουαλέτα επειδή ένιωθε πόνους στην κοιλιακή χώρα και τελικά γέννησε στη λεκάνη.

Μιλώντας στο debater.gr ο κ. Καλδής, σημείωσε πως όλοι στο νοσοκομείο κλήθηκαν να διαχειριστούν “ένα πρωτάκουστο και απροσδόκητο περιστατικό“, το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένοι και προσέθεσε πως το παιδάκι απέδειξε ότι ήθελε να ζήσει και όταν όλα θα είναι καλά θα πάρει εξιτήριο.

Πρωτόγνωρο περιστατικό

“Το παιδί θα είναι καλά όταν θα πάρει το εξιτήριο από το νοσοκομείο, έγινε μια συλλογική προσπάθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, έως και τη διοίκηση.

Να προλάβουμε να διαχειριστούμε γρήγορα ένα πρωτάκουστο και απροσδόκητο περιστατικό. Είμαστε Προετοιμασμένοι για πολλά πράγματα στο ΚΑΤ, αλλά για διαχείριση τέτοιας κατάστασης δεν ήμασταν. Θα φροντίσουμε να είμαστε από εδώ και μπρος”, είπε αρχικά ο κ. Καλδής.

Το παιδί ήθελε να ζήσει

“Κλήθηκε το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό αντέδρασε, συμμετείχαν αρκετοί γιατροί στη διαχείριση. Το παιδί ήθελε να ζήσει.

Προσπαθήσαμε ελεγχόμενα να φέρουμε μητέρα και νεογνό σε κατάσταση που να μπορούμε να τα παραδώσουμε στο Έλενα Βενιζέλου, γιατί στο ΚΑΤ δεν υπάρχει τέτοια υποδομή“, κατέληξε o διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share