Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμοί στο Ζωγράφου: Αυτός είναι ο κακοποιός που συνελήφθη! Ανθυπαστυνόμος τον πυροβόλησε καθώς της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πανεπιστημιούπολη (Video)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

27 Σεπτεμβρίου 2022 12:27
Πυροβολισμοί στο Ζωγράφου: Αυτός είναι ο κακοποιός που συνελήφθη! Ανθυπαστυνόμος τον πυροβόλησε καθώς της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πανεπιστημιούπολη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες, έναν σεσημασμένο κακοποιό και μία αστυνομικό, εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το περιστατικό έγινε, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας για ναρκωτικά, στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Κατά την αποχώρησή της, μία αστυνομικός που αισθάνθηκε αδιαθεσία, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από έναν σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, που την τραυμάτισε και εκείνη απάντησε πυροβολώντας, με αποτέλεσμα επίσης να τον τραυματίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share