Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τουρίστες τραγέλαφοι στη Λήμνο: Πέρασαν καφετέρια του νησιού για… Monopoly και πλήρωσαν με φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων!

Την έκαναν με... ελαφρά, πριν καν προλάβει να αντιδράσει κανείς

26 Σεπτεμβρίου 2022 16:30
Τουρίστες τραγέλαφοι στη Λήμνο: Πέρασαν καφετέρια του νησιού για… Monopoly και πλήρωσαν με φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων!
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με… φωτοτυπίες πλήρωσαν τουρίστες τον λογαριασμό σε γνωστό καφέ-μπαρ της Μύρινας, στην Λήμνο.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στον FM100, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν δύο ζευγάρια κάθισαν ως πελάτες στο καφέ. Αφού παρήγγειλαν και ήπιαν τον καφέ τους, άφησαν τα χρήματα στο τραπέζι, έκαναν νόημα στην υπάλληλο και έφυγαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, η υπάλληλος πήγε να καθαρίσει το τραπέζι και να πάρει τα χρήματα που άφησαν οι πελάτες. Τότε, με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα ήταν… φωτοτυπίες και μάλιστα από τη μια μόνο πλευρά…

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε πως η εικόνα των πελατών δεν πρόδιδε πως επρόκειτο «τσαμπατζήδες». Ήταν καλοντυμένοι, γύρω στα 55 με 65. Ήταν καλομίλητοι και όση ώρα έμειναν στο μαγαζί δεν κίνησαν καθόλου τις υποψίες. «Πιστεύω ήταν Σκανδιναβοί και λογικά έφυγα την Κυριακή (25/9) από τη Λήμνο», είπε.

τουριστεσ-ελλαδα-26-9
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μεγάλη απάτη με μήνυμα στο κινητό - Χρεώνει πάνω από 10.000 ευρώ!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που δέχονται για ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς καλούνται να είναι οι πολίτες, με αφορμή τη περίπτωση απάτης στην Πιερία, μέσω κινητού τηλεφώνου με τη χρήση μηνύματος.

Συγκεκριμένα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διεξάγεται έρευνα για υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, απ’ τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου αφαιρέθηκαν 18.530 ευρώ.

Προσοχή στις νέες απάτες! Οι 2+1 τρόποι που «αρπάζουν» τις καταθέσεις μέσω τράπεζας

Το θύμα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού (e-banking).

Έτσι κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπου πραγματοποίησαν 4 εμβάσματα σε τραπεζικό τους λογαριασμό, συνολικού ποσού 18.530 ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στον υπερσύνδεσμο (link).

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share