Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Έριξαν «ρουκέτα» τα Μερομήνια: Τσουχτερό κρύο και χιόνια ξανά στο κέντρο της Αθήνας;

Τι χειμώνα θα δούμε φέτος;

26 Σεπτεμβρίου 2022 10:56
Έριξαν «ρουκέτα» τα Μερομήνια: Τσουχτερό κρύο και χιόνια ξανά στο κέντρο της Αθήνας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια για ακόμη μια φορά μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και για το κέντρο της Αθήνας.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στο... θεό, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη παράλληλα στο σύντομο μέλλον να βλέπει ισχυρή κακοκαιρία.

Η ανάλυση για τον χειμώνα

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως από το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές βροχές ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο. Ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share