Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες! Χάρτης με τις περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή (Video)

Τα δύο πρόσωπα του καιρού Τρίτη και Τετάρτη

26 Σεπτεμβρίου 2022 09:59
Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες! Χάρτης με τις περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση «από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα».

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, σημειώνει ο ίδιος. Παράλληλα, διαβάστε εδώ όλα όσα προβλέπουν τα μερομήνια τόσο για το φθινόπωρο όσο και για το χειμώνα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναρτά και έναν χάρτη με τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας (πορτοκαλί χρώμα – κεραυνοί) όπου πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή.

Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.

Τα δύο πρόσωπα του καιρού Τρίτη και Τετάρτη

Ενα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία θα επηρεάσει και την χώρα μας και θα φέρει βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πάντως, η εβδομάδα που ανοίγεται θα έχει δύο πρόσωπα. Στα βόρεια και δυτικά βροχές και καταιγιδες, αλλά προς τα νότια άκρως ανοιξιάτικος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη και αυξημένη υγρασία, είπε αρχικά ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά, οι οποίες θα είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ήπιος.

Στην Αττική, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια αλλά με ορισμένες τοπικές νεφώσεις στα νότια του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη αναμένεται μεγάλος όγκος νερού στα βορειοδυτικά, ενώ ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη. Δηλαδή, άστατος στα δυτικά και στα βόρεια, ήπιος στα ανατολικά και στα νότια με ζέστη και υγρασία.

Δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share