Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στη Σταυρούπολη

Ο δράστης άρπαξε 180 ευρώ και διέφυγε με μηχανή μεγάλου κυβισμού

23 Σεπτεμβρίου 2022 23:53
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στη Σταυρούπολη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/09) σε φαρμακείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Παλαιό Φάληρο: Τραγελαφική ληστεία στα McDonald’s - Παράτησαν το χρηματοκιβώτιο και τράπηκαν σε φυγή

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ένα άτομο με full face μπήκε στο φαρμακείο και απείλησε με πιστόλι τον αδερφό του ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στη Σταυρούπολη
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο δράστης άρπαξε 180 ευρώ και διέφυγε με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Ληστεία σε ίντερνετ καφέ στου Ζωγράφου

Ένοπλη ληστεία σε ίντερνετ καφέ, επί της οδού Αλέκου Παναγούλη στου Ζωγράφου, σημειώθηκε γύρω στις 02:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δείτε επίσης: Ένοπλος ληστής έσπειρε τον τρόμο στα Πετράλωνα: Άρπαξε χρηματικό ποσό και διέφυγε - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες προσέγγισαν το κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Αφού άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή –πιθανότατα με μοτοσικλέτα- προς άγνωστη κατεύθυνση. Επί τόπου έφτασαν δικυκλιστές και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις έρευνες όμως που έγιναν δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν!

Φρίκη στο Κιλκίς: Χτύπησαν και λήστεψαν 30χρονη έγκυο μπροστά στο 6χρονο παιδί της - Έχασε το μωρό της

Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε μια 30χρονη έγκυος από τον Λίβανο, στο Κιλκίς, από συμμορία αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό που κυοφορούσε. Παράλληλα, σοκάρει το νέο περιστατικό αμέλειας με την έγκυο που έχασε το μωράκι της στη Θεσσαλονίκη.

Λίγες ώρες μετά τη θανατηφόρα ληστεία σε βάρος 23χρονου Πακιστανού σε αγροτική περιοχή στο Μικρόδασος Κιλκίς, αποκαλύφθηκε ότι στην ίδια περιοχή έπεσε θύμα ληστείας η 30χρονη εγκυμονούσα, με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό της λόγω των σφοδρών χτυπημάτων που δέχθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η παθούσα κινούνταν, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, πεζή μαζί με τον 35χρονο σύζυγό της και τα πέντε ανήλικα παιδιά τους (3 έως 13 ετών), αλλά κι ένα ακόμη συγγενικό τους πρόσωπο.

Την πολυμελή οικογένεια φαίνεται ότι είχε αναλάβει να βοηθήσει τετραμελή συμμορία διακινητών για να κινηθεί μέσα από παράνομα περάσματα, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό, κάποια στιγμή ένας από τους διακινητές -πρόκειται για 30χρονο Πακιστανό- επιτέθηκε στην εγκυμονούσα, χτυπώντας τη βίαια για να της αποσπάσει 2.000 ευρώ που είχε πάνω της.

Ένα από τα παιδιά της αντιλήφθηκε το συμβάν και προσπάθησε να προστατέψει τη μητέρα του, αλλά δέχθηκε κι αυτό χτυπήματα, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά. Η 30χρονη και το 6χρονο παιδί της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη διακοπή της κύησης.

Οι διακινητές τράπηκαν σε φυγή, αλλά ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, συνελήφθησαν το επόμενο πρωί τόσο ο 30χρονος όσο και οι τρεις συνεργοί του (20 και 21 ετών, κατά περίπτωση, από το Πακιστάν και τη Συρία).

 Χτύπησαν και λήστεψαν 30χρονη έγκυο και έχασε το μωρό της

Είχε προηγηθεί η φονική ληστεία με θύμα 23χρονο Πακιστανό τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ομάδα Αφγανών και Σύρων επιτέθηκε με ξύλινα κοντάρια στον παθόντα και σε τρεις ακόμη συμπατριώτες του, από τους οποίους απέσπασαν 200 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο. Τέσσερις εκ των δραστών συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Κιλκίς.

Η περιοχή όπου συνέβησαν τα δύο παραπάνω περιστατικά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Κάτοικοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγγέλλουν τη δράση συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είτε αξιώνουν εκβιαστικά χρήματα είτε ληστεύουν μετανάστες που κινούνται μέσα από αγροτικές περιοχές και κατά μήκος παρακείμενης σιδηροδρομικής γραμμής, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα και να περάσουν στο γειτονικό έδαφος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share