Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους και το Σαββατοκύριακο (24-25/9): Κλειστοί εκ νέου τρεις σταθμοί του Μετρό

Εξαιτίας των δοκιμών για την επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά

23 Σεπτεμβρίου 2022 13:25
Ταλαιπωρία για τους Αθηναίους και το Σαββατοκύριακο (24-25/9): Κλειστοί εκ νέου τρεις σταθμοί του Μετρό
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Σάββατο 24/09/2022 και Κυριακή 25/09/2022, οι σταθμοί του Μετρό «Νίκαια», «Κορυδαλλός» και «Αγία Βαρβάρα» λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ , αυτό το Σαββατοκύριακο , η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα». Οι επιβάτες στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Νίκαια,θα εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια», που θα θέσει σε λειτουργία ο ΟΑΣΑ.

Έφτασε η ώρα: Από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο με μετρό σε 55 λεπτά - Παραδίδονται άμεσα οι 3 νέοι σταθμοί

Το μετρό της Αθήνας φτάνει στην ολοκλήρωσή του για την μπλε γραμμή, τουλάχιστον ως προς την επέκταση μέχρι τον Πειραιά, ο οποίος θα συνδέεται με το αεροδρόμιο από το λιμάνι μέσα σε μόλις 55 λεπτά.

Εντός Σεπτεμβρίου, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους τρεις νέους σταθμούς. Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως, όπως επίσης αναμένεται μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, τη στιγμή που υπάρχουν αντιδράσεις για την επόμενη γραμμή.

Το εύρος των συνδέσεων στη διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο

Συνενώνονται λειτουργικά:

  • δύο γραμμές του μετρό (Γραμμές 1 και 3),
  • το λιμάνι,
  • ο προαστιακός σιδηρόδρομος
  • και το τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί).

Τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Μανιάτικα και στον Πειραιά αναμένεται να μειωθούν σημαντικά με την επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς», που στο σύνολό της περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς.

Ικανοποιητικά μάλιστα είναι τα πρώτα αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό, από τις 6 Ιουλίου 2020, οπότε και παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Μόλις δοθούν προς χρήση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να κοπούν αρκετές λεωφορειακές γραμμές σύνδεσης με τους Δήμους Νίκαιας και Κορυδαλλού, οι οποίες όπως έγινε και σε άλλες επεκτάσεις, θα μετατραπούν σε διαδημοτικές και τροφοδοτικές προς τους σταθμούς μετρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share