Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δήμος της Αθήνας «κόβει» φώτα και θέρμανση από τα σχολεία της περιοχής (video)

Με τα μπουφάν στις τάξεις οι μαθητές

22 Σεπτεμβρίου 2022 10:14
Δήμος της Αθήνας «κόβει» φώτα και θέρμανση από τα σχολεία της περιοχής (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγανάκτηση προκαλεί σε γονείς και μαθητές στη Νέα Σμύρνη η οδηγία που δόθηκε από τον Δήμο για περιορισμό της θέρμανσης στα σχολεία.

Δείτε επίσης: Θέρμανση με πετρέλαιο, αέριο ή ρεύμα; Κλιμακωτές επιδοτήσεις ανακοινώνει το ΥΠΕΝ

Η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», είπε ότι «η Δημοτική Αρχή έστειλε μια επιστολή στον Σύλλογο Γονέων και στους διευθυντές όπου απαιτεί να μειωθούν τα κονδύλια από τις σχολικές επιτροπές έτσι ώστε οι διευθυντές να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες και η χρήση του φυσικού αερίου να γίνεται μόνο τις πολύ κρύες ημέρες και τις πολύ πρωινές ώρες».

Σύμφωνα με την ίδια, «προκαλεί αγανάκτηση καθώς θα επιβραβεύσει τους διευθυντές που θα εξοικονομήσουν ενέργεια. Συν το ότι τα παράθυρα θα παραμείνουν ανοιχτά λόγω κορωνοϊού».

Όπως υποστήριξε η ίδια, «δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι προς την ίδια κατεύθυνση».

Η κα Βαλαβάνη τόνισε επίσης ότι «δεν θα ανοίγουν τα σχολεία το απόγευμα για εξωσχολικές δραστηριότητες».

Τραγική δήλωση Πέτσα για την θέρμανση εν όψει χειμώνα: «Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

Σε μία δήλωση που ήταν τουλάχιστον άστοχη και έγινε με κυνικό τρόπο, προέβη ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Εκεί λοιπόν τέθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το θέμα με την θέρμανση το χειμώνα και ειδικά το κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας και της προτροπής στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν φυσικό αέρα, αλλά πετρέλαιο και γενικώς άλλους τρόπους.

Ο Γιώργος Καραμέρος του επεσήμανε πως 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο, ρωτώντας τον τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι αν υπάρχει σκέψη να υπάρξει κάποια επιδότηση για το κόστος της νέας αλλαγής.

«Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε... 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.500 ευρώ και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ.

Τότε λοιπόν, ο κ. Πέτσας με κυνικό τρόπο, είπε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει».

«Οι πολίτες θα πεθάνουν κύριε Πέτσα. Τι προσαρμογή, θα πεθάνουμε από το κρύο; Είναι λίγο κυνικό αυτό που λέτε», του απάντησε ο Γιώργος Καραμέρος.

«Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε», είπε ο κ. Πέτσας ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share