Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τουρκική προκλητικότητα - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: «Κανείς δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα - Ραντεβού στα Ηνωμένα Έθνη» (video)

«Θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο»

21 Σεπτεμβρίου 2022 22:44
Τουρκική προκλητικότητα - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: «Κανείς δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα - Ραντεβού στα Ηνωμένα Έθνη» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πρόγευση του τι θα πει την Παρασκευή (23/9) στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε ομογενείς σε γεύμα που του παρέθεσαν λέγοντας: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όταν βρεθώ στα Ηνωμένα Εθνή θα πω το εξής: Η Ελλαδα δεν θα εκφοβηθεί από τον επιθετικό μας γείτονα. Οι προκλήσεις όσον αφορά στην κυριαρχία της Ελλάδας δεν είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι εμείς μόνο κινούμαστε πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Έκανε επίσης εκτενή αναφορά έκανε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να σταλεί μήνυμα σε όλους τους ηγέτες ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός δε μπορεί να επιβραβεύεται.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος να λύνουμε τα προβλήματα μας ειρηνικά», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην θετική πορεία της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση. Θα στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα», πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2023 στην λήξη της τετραετίας.

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό μετά τη ΔΕΘ; Δημοσκόπηση με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα (video)

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις φάσεις με βάση τη ΔΕΘ, δηλαδή πριν την έναρξη της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε τρία μέρη από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τις 7,5 μονάδες, συνεχίστηκε στις 8,5 και έκλεισε στις 8 μετά και την ολοκλήρωση των ομιλιών. Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκοπική έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Δείτε επίσης: «Θα μας πάει σε νέο μνημόνιο»: Η αντίδραση του Μαξίμου για τις υποσχέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

Πριν από την ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (πριν από τη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 33%, ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Χρυσή Αυγή 1%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 10%.

Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (πριν από τη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%, ο κανένας από τους δύο 30% και 5% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 9%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%.

Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share