Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Αδέσποτη» χειροβομβίδα στο κέντρο της πόλης

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών

21 Σεπτεμβρίου 2022 15:30
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Αδέσποτη» χειροβομβίδα στο κέντρο της πόλης
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το thestival η χειροβομβίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Σοκ με την έκρηξη στη Νέα Ιωνία: «Mήνυμα» η χειροβομβίδα λένε οι Αρχές - Στην πολυκατοικία διαμένει αστυνομικός (video)

Το αντικείμενο βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή και αυτήν την ώρα επί τόπου καταφτάνει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Αδέσποτη» χειροβομβίδα στο κέντρο της πόλης
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η οξειδωμένη χειροβομβίδα.

Απίστευτη ψυχραιμία καθαρίστριας στο Περιστέρι: Έπιασε και πέταξε την χειροβομβίδα σε χωράφι!

Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα (21/12) στην οδό Τζον Κένεντι στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η γυναίκα, που πήγε να καθαρίσει το μαγαζί στο Περιστέρι ήταν αυτή που ειδοποίησε τις Αρχές.

Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν μέσα στο κατάστημα μια χειροβομβίδα, την ώρα που η καθαρίστρια έκανε τις δουλειές της.

Η χειροβομβίδα είχε περόνη, αλλά η γυναίκα είχε “ατσάλινη” ψυχραιμία. Έπιασε με το χέρι της την χειροβομβίδα και την πέταξε σε διπλανό χωράφι. Στο σημείο κλήθηκε η ΤΕΕΜ.

αστυνομια-περιστερι

Οι άνδρες της ομάδας περισυνέλλεξαν την χειροβομβίδα, ενώ διενεργούνται έρευνες για το ποιοι κρύβονται πίσω από το περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα είναι μια κίνηση εκφοβισμού, μια προειδοποίηση από κυκλώματα “προστασίας” που δρουν στην περιοχή.

Πηγή: enikos.gr

Βόμβα σε σχολείο - Κύπρος: Εξερράγη μηχανισμός σε Δημοτικό της Λεμεσού - Εντοπίστηκε και δεύτερος από την αστυνομία!

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στο Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου», με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 1:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω εξετάσεις στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

αστυνομια-περιστερι

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Καταδικαστέα η εγκληματική ενέργεια εναντίον του δημοτικού σχολείου Ζακακίου λέει ο Σύνδεσμος Γονέων, την ώρα που οι εξετάσεις των αστυνομικών ανακριτών συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι τοποθέτησαν δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς, με μόνο τον ένα να εκρήγνυται.

«Καταδικάζουμε την οποιανδήποτε εγκληματική ενέργεια και είναι λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο, να παίζει το κουδούνι και να μην βλέπεις τα μωρά να μπαίνουν στην τάξη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤΆ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share