Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον γυναικοκτόνο της Πολίχνης - «Μου έβγαλε γλώσσα και τη σκότωσα»

«Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε»

21 Σεπτεμβρίου 2022 13:36
Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον γυναικοκτόνο της Πολίχνης - «Μου έβγαλε γλώσσα και τη σκότωσα»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ωμότητα του δράστη της ειδεχθούς γυναικοκτονίας που είχε λάβει χώρα σε διαμέρισμα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, είχε προκαλέσει αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Αρμένιος στην καταγωγή δολοφόνος, είχε κατακρεουργήσει τη σύζυγό του, και κατόπιν, αφού ξέπλυνε τα αίματά της από πάνω του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου κι ομολόγησε με κυνικότητα που σόκαρε και τους αστυνομικούς, ότι σκότωσε τη μητέρα των παιδιών του, δι ασήμαντη αφορμή...

Δείτε επίσης: Δολοφονία στη Λάρισα: «Θέλω δικαίωση» λέει η μητέρα της 35χρονης - Άφαντος ο δράστης 7 μέρες μετά

Στον 50χρονο που δεν μετήχθη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην, επιβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο και ακόμη τρία έτη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η άγρια δολοφονία που συνέβη τον Νοέμβριο του 2021, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, είχε σοκάρει το πανελλήνιο αφού η σορός της ατυχής Ταμάρα εντοπίστηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και έφερε συνολικά 23 μαχαιριές στο άψυχο σώμα της.

Ο δράστης με καταγωγή από την Αρμενία, αφού σκότωσε τη σύζυγό του, ξέπλυνε τα χέρια του από τα αίματα και κατευθύνθηκε έως το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Στους αστυνομικούς ανέφερε ψυχρά ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Πόντου και τους έδωσε τη διεύθυνση αλλά και τον όροφο για να την εντοπίσουν.

«Φοβόταν ότι θα χωρίσει με τη μάνα μου. Της είχα πει ότι αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα κάνω κακό στους δικούς σου. Ηταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ο,τι κι αν ήταν, ήταν πατέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε έτσι» ανέφερε στην κατάθεση του, μεταξύ άλλων, ο γιος του θύματος και του θύτη, και πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου είχε καταγωγή από την Αρμενία, εκεί μεγάλωσε. Εκανε δουλειές της νύχτας, ήταν άνθρωπος που έκλεβε, έμπαινε σε φασαρίες, έχει κάνει φυλακή στην Αρμενία. Ζούσε την νύχτα...».

«Την σκότωσα γιατί μού έβγαλε γλώσσα...»

 Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον γυναικοκτόνο της Πολίχνης - «Μου έβγαλε γλώσσα και τη σκότωσα»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Οπως αναφέρει τo voria.gr, ο γιος του θύματος και του θήτη, στην κατάθεσή του αναφορικά με τη μοιραία μέρα είπε ότι «στο σπίτι επικρατούσε ευχάριστο κλίμα. Είχαμε βάλει μέχρι και μουσική. Σε μια φάση μου έφερε και μου έδειξε το μαχαίρι, αλλά όχι απειλητικά. Οι Αρμένιοι έχουν μαχαίρια και μου το έδειξε σαν κάτι παραδοσιακό. Δεν χάλασε η καλή διάθεση. Παρατήρησα όμως ότι ήταν πολύ κοφτερό», σημείωσε.

Ο μάρτυρας είπε ότι αργότερα πήγε στη δουλειά του και έμαθε για το έγκλημα από την Αστυνομία. «Μέχρι να φτάσω στο σπίτι νόμιζα ότι απλά τη χτύπησε», είπε. «Τον είδα μια φορά από τότε. Τον ρώτησα γιατί. Μου είπε "επειδή μου έβγαλε γλώσσα"», ανέφερε ακόμα ο μάρτυρας, ενώ περιέγραψε και άλλα επεισόδια στο σπίτι. «Πίστευε ότι η μητέρα μου ήταν ιδιοκτησία του», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share