Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 21/9: «Σκεπάζεται» από τις βροχές η χώρα κι έρχονται τα πρώτα χιόνια - «Καμπανάκι» για περιοχές σε κίνδυνο από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Το φθινόπωρο... έχει έρθει για τα καλά

21 Σεπτεμβρίου 2022 07:35
Καιρός σήμερα 21/9: «Σκεπάζεται» από τις βροχές η χώρα κι έρχονται τα πρώτα χιόνια - «Καμπανάκι» για περιοχές σε κίνδυνο από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Οι καιρικές συνθήκες στην χώρα θα... φέρνουν όλο και περισσότερο σε φθινόπωρο, με τις βροχές να τις χαρακτηρίζουν, τη στιγμή που έχουν έρθει ήδη τα πρώτα χιόνια, για να ενταθεί κι άλλο η ανησυχία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωί. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την Αττική

Η πτώση της θερμοκρασίας έχει ήδη γίνει αισθητή και ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, έδωσε νέα στοιχεία για την ψυχρή κατεβασιά που έρχεται στην Ελλάδα.

Εκτός από την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε και χάρτες με τις περιοχές που θα δουν βροχές.

Μέσα σε αυτές βρίσκεται και η Αττική, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) τα σύννεφα θα πυκνώσουν και αναμένονται βροχές σε όλο τον νομό (και στην Αθήνα), ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βορειοδυτικά.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως οι κορυφές των βουνών της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από 1.900 – 2.000 μέτρα θα δουν ένα πασπάλισμα χιονιού κάτι που είναι φυσιολογικό για την εποχή.

Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία για τον Καλλιάνο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αρκετή συννεφιά θα επικρατήσει σε Ιόνιο, δυτικά ηπειρωτικά και νότιο Αιγαίο χωρίς όμως να σημιωθούν βροχές.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική οι νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές, με τη θερμοκρασία από 19 – 26 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 15 – 22 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές στην κεντρική και νότια χώρα, ενώ αναμένεται και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Οι 3 περιοχές που βλέπει σε κίνδυνο ο Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη η διαταραχή θα επηρεάσει τα κεντρικά, ανατολικά και πιο νότια τμήματα της επικράτειας και θα φέρει βροχές και καταιγίδες. Προσοχή συνιστά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέχρι και την Παρασκευή σε Σποράδες, Εύβοια και κεντρική Θεσσαλία καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος νερού που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την Παρασκευή και έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share