Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παύλος Φύσσας: Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του - Τραγική φιγούρα για πάντα η Μάγδα Φύσσα (video)

Εννιά χρόνια από την άνανδρη δολοφονία

18 Σεπτεμβρίου 2022 20:00
Παύλος Φύσσας: Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του - Τραγική φιγούρα για πάντα η Μάγδα Φύσσα (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και διαδήλωσε στην πορεία για τα 9χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, δίνοντας και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού. Στην κεφαλή της πορείας, όπως κάθε χρόνo, οι γονείς του Παύλου. Στο πλευρό τους ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος και χτυπημένοι φοιτητές από τη χτεσινή πορεία στα Προπύλαια.

H πορεία ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Η στιγμή που ράγισε καρδιές, ήταν όταν η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού χάιδεψε τη μορφή του Παύλου στον μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του, ενώ νωρίτερα φορείς και συλλογικότητες είχαν καταθέσει στεφάνια. Στην πορεία συμμετέχουν εργατικές, κομματικές και φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

«Ξέρω ότι ο Παύλος δε γυρίζει πίσω σε καμία περίπτωση. Τα μέλη της οικογένειάς τους όσο ζούμε θα ζούμε με την απώλεια. Θα φύγουμε από τη ζωή με ένα πολύ μεγάλο βάρος στους ώμους και με πόνο ψυχής, αλλά, αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και ένα παιδί από το φασισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα στην RealNews.

Λόγω της πορείας που θα καταλήξει στο μνημείο στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό Κορυδαλλός από τις 15:00. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Εννιά χρόνια από την άνανδρη δολοφονία - Η νύχτα που ο Ρουπακιάς επιβεβαίωσε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Σαν σήμερα, πριν από εννέα χρόνια, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Εν ψυχρώ και σε δημόσια θέα. Μία αποτρόπαια πράξη που έφερε στην επιφάνεια την εγκληματική δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο μαχαιριές του Ρουπακιά στην καρδιά του αντιφασίστα Killah P ήταν επαγγελματικές και υπολογισμένες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Η νύχτα που η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο 34χρονος μουσικός δολοφονήθηκε. Νωρίτερα, βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια. Στο ίδιο μέρος ήταν και μία μικρή ομάδα φασιστοειδών. Λίγο μετά από μία μικρή ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες, έγινε τηλεφώνημα - σύνθημα και στήθηκε η θανάσιμη ενέδρα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

«Όλοι τώρα στην τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς», ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους οι χρυσαυγίτες. Άμεσα, ντυμένοι στα μαύρα και με παντελόνια παραλλαγής, κατέφθασαν με τις μηχανές τους στην Παναγή Τσαλδάρη.

Μαζί τους και ένα αυτοκίνητο που κατέβηκε τον δρόμο, στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνικά, το όχημα σταμάτησε και από αυτό κατέβηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Κινήθηκε προς τον Παύλο Φύσσα και τον κάρφωσε στο στήθος με το μαχαίρι.

Ο Παύλος, αιμόφυρτος αλλά έχοντας τις αισθήσεις του, υπέδειξε στους αστυνομικούς τον Γιώργο Ρουπακιά, ως τον δράστη. Ο ίδιος, όμως, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του. Έφυγε από τη ζωή στα χέρια της συντρόφου του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share