Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σάλος για νέα κτηνωδία στον Αλμυρό: 56χρονος σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο - Πρόστιμο 30.000

Ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση

17 Σεπτεμβρίου 2022 14:48
Σάλος για νέα κτηνωδία στον Αλμυρό: 56χρονος σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο - Πρόστιμο 30.000
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο περιστατικό με θανάτωση ζώου καταγράφεται στη χώρα μας, αυτή τη φορά στον Αλμυρό όπου 56χρονος θανάτωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο.

Δείτε επίσης: Σάλος για νέα κακοποίηση ζώου: Κλώτσησε σκυλί στη μέση του δρόμου στα Ιωάννινα και του φώναζαν να σταματήσει (video)

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, 56χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων.

Στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη θανάτωση του άτυχου ζώου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός οικισμού Αλμυρού, φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, προέβη στη ρίψη αντικειμένου περιτυλιγμένο με χαρτοπετσέτα, το οποίο αφού έφαγε αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο και με την πάροδο είκοσι περίπου λεπτών της ώρας, θανατώθηκε. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Σάλος για νέα κτηνωδία στον Αλμυρό: 56χρονος σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο - Πρόστιμο 30.000
ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ / EUROKINISSI

Η ταυτοποίηση του δράστη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, επιτεύχθηκαν κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής, το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο και κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

Ο 56χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικων Βόλου, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Οργή στη Θεσσαλονίκη: Γιαγιά χτύπησε με μπαστούνι αδέσποτο σκυλάκι που κοιμόταν - Συγκλονίζουν οι κραυγές πόνου του (video)

Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και που δείχνει μια ηλικιωμένη να πετάει το μπαστούνι της σε ένα σκύλο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο προκειμένου να τον διώξει από το σημείο.

Δείτε επίσης: Φρίκη στη Σαλαμίνα με ασύλληπτη κτηνωδία: Τεμάχισε γάτα στη μέση του δρόμου - Στο όχημά του βρέθηκε κι άλλο νεκρό ζώο!

Η ηλικιωμένη βαδίζει με δυσκολία και πλησιάζει το ανυποψίαστο ζώο έξω από μια μάντρα σπιτιού. Στη συνέχεια πετάει το μπαστούνι της πάνω στο ζώο, το οποίο ακούγεται να βγάζει μια κραυγή πόνου και τρέχει να απομακρυνθεί έντρομο.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, όπως αναφέρει το thesstoday.gr προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων από πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίοι ζητούσαν στα σχόλια ο μάρτυρας να καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, προκειμένου να τιμωρηθεί η ηλικιωμένη για την πράξη της.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε το βίαιο περιστατικό στο Α.Τ. Λαγκαδά και σε βάρος της 75χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σάλος με νέα κτηνωδία καταμεσής του δρόμου: Άλογο άμαξας κατέρρευσε και ο οδηγός άρχισε να το χτυπάει άσχημα – Έξαλλοι οι περαστικοί

Ένα εξαντλημένο άλογο άμαξας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής στο Μανχάταν, με τον οδηγό του να το χτυπάει επανειλημμένα για να σηκωθεί και τους περαστικούς να εξαγριώνονται με το θέαμα.

«Σήκω! Σήκω! Σήκω! Έλα, σήκω», πρόσταξε ο οδηγός το ζώο χτυπώντας το στην 9η Λεωφόρο, με το άλογο να έχει καταρρεύσει και να βρίσκεται στην άσφαλτο μη μπορώντας να σηκωθεί.

Ο κόσμος ενοχλήθηκε από το μαστίγωμα, με έναν περαστικό να λέει στον οδηγό της άμαξας: «Κι αν σε χτυπήσω έτσι, αδερφέ;», ενώ μια γυναίκα τον παρακαλούσε: «σταμάτα να το χτυπάς». «Προσπαθώ να τον σηκώσω, εντάξει», απάντησε ο οδηγός, καθώς χτυπούσε το άτυχο ζώο. Το άλογο στη συνέχεια ξάπλωσε στο πλάι και ακούμπησε το κεφάλι του στο δρόμο, καθώς ο οδηγός αφαιρούσε την άμαξα του με τη βοήθεια ενός πεζού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share