Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μερομήνια 2023: Βγήκαν έως τον Φλεβάρη! Πολύ χιόνι ξανά στην Αθήνα!

Μεγάλη προσοχή

16 Σεπτεμβρίου 2022 14:18
Μερομήνια 2023: Βγήκαν έως τον Φλεβάρη! Πολύ χιόνι ξανά στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιδιαίτερα βαρύς θα είναι ο επερχόμενος χειμώνας σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που κάνει ο Φάνης Χατζηγρίβας στα Μερομήνια.

Το πρώτο μέρος με την πρόγνωση από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Φλεβάρη δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Φάνη Χατζηγρίβα και τα ευρήματά του, στα Μερομήνια 2023, είναι άκρως εντυπωσιακά, αφού «βλέπει» ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Δείτε την ανάλυση για τα Μερομήνια έως και τον Φλεβάρη στο βίντεο:

«Για 48 ώρες θα...»: Καμπανάκι κινδύνου από τον Σάκη Αρναούτογλου - Ανατροπή με τον καιρό!

Καιρός σήμερα: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι παντού προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού από το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα με περισσότερη θολούρα στις ΒΔ και βόρειες περιοχές. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 36 βαθμούς και σε περιοχές που είναι μακριά από την θάλασσα.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς. Πιο ζεστός ο καιρός στις βόρειες περιοχές.

Καιρός σήμερα 16/9: Τριήμερο με... τροπικό κλίμα από τη ζέστη και τη σκόνη - Πότε μπαίνουμε σε «βαθύ» φθινόπωρο σύμφωνα με Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Ένα τριήμερο με μίνι καύσωνα που θα παραπέμπει σε... τροπικό κλίμα, θα υπάρξει στην χώρα, αρχής γενομένης από σήμερα (16/9). με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και την αφρικανική σκόνη να επικρατεί, προτού μπούμε από βδομάδα σε «βαθύ» φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τη θερμή «επίθεση» να έχει προβλεφθεί. Στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στην Ήπειρο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, , ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα βόρεια και δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Η ζέστη δίνει τη σκυτάλη... στις καταιγίδες για τον Αρναούτογλου

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι παντού προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού από το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα με περισσότερη θολούρα στις ΒΔ και βόρειες περιοχές. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 36 βαθμούς και σε περιοχές που είναι μακριά από την θάλασσα.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς. Πιο ζεστός ο καιρός στις βόρειες περιοχές.

Στην Θεσσαλονίκη ήλιος από το πρωί με αραιές συννεφιές. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Το Σάββατο αναμένεται αλλαγή του καιρού στις ΒΔ περιοχές και από το μεσημέρι και μετά με μπόρες και καταιγίδες. Βροχές θα έχουμε και σε περιοχές της ΒΔ Μακεδονίας. Η θερμοκρασία στους 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Στους 30 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Την Κυριακή άστατο καιρό θα έχουμε στα δυτικά και οι άνεμοι θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία στους 31 στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα θα έχουμε ήλιο παντού και βοριάδες 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα γίνει άστατος στα δυτικά και τα βόρεια της Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 26 στο Ιόνιο και 28 στο Αιγαίο.

Υψηλές θερμοκρασίες βλέπει και ο Καλλιάνος

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 21 – 34 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 20 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστεί η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Πότε αλλάζει ο καιρός για τον Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα με την αλλαγή του καιρού να αναμένεται από τα δυτικά την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, το κυριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος του υδραργύρου που κατά τόπους σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα αγγίζει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αλλάζουν από βόρειοι προς νοτιοδυτικοί με μέτριες εντάσεις και για αυτόν τον λόγο θα έχουμε την περισσότερη ζέστη προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα καθώς ο άνεμος αυτός λειτουργεί σαν καταβάτης από την οροσειρά της Πίνδου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι δύο πολύ θερμές ημέρες. Στα ανατολικά της επικράτειας, όπως στον Έβρο, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στα κεντρικά της Θεσσαλίας, στην Εύβοια και τη Βοιωτία θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share