Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα Μερομήνια μίλησαν: Πολύ βαρύς χειμώνας - Ψύχος και πολλά χιόνια στην Αττική! Πότε θα κορυφωνούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πότε θα χιονίσει και πού;

14 Σεπτεμβρίου 2022 12:38
Τα Μερομήνια μίλησαν: Πολύ βαρύς χειμώνας - Ψύχος και πολλά χιόνια στην Αττική! Πότε θα κορυφωνούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, και από το καλοκαίρι μπορεί κάποιος ειδικός να προβλέψει πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας. Όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας εκτός από δύσκολος ενεργειακά, θα είναι και πολύ δύσκολος με κρύα και μάλιστα από νωρίς.

Ο χειμώνας που έρχεται στην Ελλάδα θα είναι αρκετά «βαρύς» σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με τον γνωστό καιρικό αναλυτή Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ανάλυση του, προβλέπει ότι έρχονται πολλές βροχές και αρκετά χαμηλή θερμοκρασία.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο θα έρθει η κακοκαιρία με αρκετές βροχές και καταιγίδες, και μάλιστα το τρίτο δεκαήμερο του μήνα τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα.

Ακόμα πιο βροχερός θα είναι ο καιρός και τον μήνα Οκτώβρη -η καρδία του φθινοπώρου θα μπορούσαμε να πούμε- και μάλιστα στα μισά του μήνα η διαφορά στη θερμοκρασία σε σχέση με τον Βορρά και τον Νότο θα είναι τρομερά αισθητή.

Από την άλλη, ο Νοέμβριος -που παραδοσιακά είναι πιο «δύσκολος» από τον Οκτώβρη-, το 2022 φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ηπιότερος σχετικά με τις θερμοκρασίες του. Εννοείται ότι ο Δεκέμβρης θα είναι αρκετά δύσκολος με τις χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου είναι τα σκαμπανεβάσματα του, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα το μεγάλο ψύχος θα εμφανιστεί το τρίτο δεκαήμερο.

Μια αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να έρθει τον Φεβρουάριο, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει λίγο αλλά και πάλι θα «πέσουν» αρκετές βροχές.

Δείτε βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share