Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νικόλαος Πέππας: "Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα"

Η ΚΕΔΑ του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων

13 Σεπτεμβρίου 2022 14:26
Νικόλαος Πέππας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Φετινό Φεστιβάλ Αμαρουσίου, το οποίο αποτελεί πρότυπο για όλα τα Βόρεια Προάστεια, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς φιλοξένησε 30.000 θεατές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν μέσα από τις πλούσιες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, κυρίως, για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ καθώς και την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος δείχνει την αγάπη του και αγκαλιάζει το Φεστιβάλ," σημειώνουν χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Νικόλαος Πέππας.

Παράλληλα, η ΚΕΔΑ του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων τα οποία απευθύνονται τόσο στους δημότες και τους κάτοικους του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και στους πολίτες όμορων δήμων.

Ωστόσο, δεν σταματάει εκεί. "Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα του Δήμου Αμαρουσίου", τονίζει μιλώντας στο Athensmagazine.gr, ο κ. Νικόλαος Πέππας. Νέα πολιτιστικά δρώμενα αναμένονται τόσο για τους επόμενους μήνες όσο για τα Χριστούγεννα και το 2023, τα οποία θα είναι "πλούσια" και θα αγαπηθούν πολύ από τον κόσμο.

Νικόλαος Πέππας: 'Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα'

Η συνέντευξη του κ. Νικόλαου Πέππα, Πρόεδρου ΚΕΔΑ στο Athensmagazine.gr

Το Φετινό Φεστιβάλ Αμαρουσίου περιλάμβανε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις! Ποιος ο απολογισμός; Ποια η ανταπόκριση του κόσμου;

Αναμφισβήτητα ο Πολιτισμός αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την ταυτότητα του Δημάρχου μας Θεόδωρου Αμπατζόγλου και της Δημοτικής μας Αρχής. O Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) του δημου διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ Αμαρουσίου το οποίο αποτελεί το κορυφαίο εξωστρεφές γεγονός του καλοκαιριού, πρότυπο για όλα τα Βόρεια Προάστεια. Το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 25 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου 2022 στο χώρο του Αίθριου Θεάτρου της πόλης μας, φιλοξένησε Τριάντα χιλιάδες (30.000) θεατές οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν μέσα από τις πλούσιες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Είστε ικανοποιημένοι από το φετινό Φεστιβάλ Αμαρουσίου;

Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο προσέλευσης του κοινού, που αποτελούσε εξαρχής στόχο επίτευξής μας, ξεπέρασε και εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, κυρίως, για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ καθώς και την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος δείχνει την αγάπη του και αγκαλιάζει το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου κάθε χρόνο.

Λίγα λόγια για τα Πολιτιστικά & Αθλητικά Τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και ποιους αφορά.

Στον τομέα του Πολιτισμού, ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου δίνει ιδιαίτερη σημασία και έμφαση στην ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, την πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία των πολιτών του.

Συγκεκριμένα, με την πολυετή λειτουργία πολιτιστικών και καλλιτεχνικών τμημάτων το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της πόλης αλλά και όμορων Δήμων για πολιτιστική δημιουργία καθώς και σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Το Κέντρο Τέχνης είναι ένας χώρος πολιτισμού, ο οποίος ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου και εκεί διοργανώνονται εκτός από τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ομιλίες καλλιτεχνικού περιεχομένου, συναυλίες, εκδηλώσεις Συλλόγων κ.ά.

Το πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου εκτείνεται σε οχτώ (8) τομείς δράσης που είναι οι εξής:

  • Εικαστικά: Ζωγραφική Παιδιών & Ενηλίκων, Ακουαρέλα.
  • Εφαρμοσμένες Τέχνες: Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Κόσμημα, Πατίνες Επίπλων και Κατασκευών, Συντήρηση και Κατασκευή Επίπλων.
  • Κοπτική – Ραπτική.
  • Χορό: Μπαλέτο, Λάτιν, Ευρωπαϊκοί, Οριεντάλ, Μοντέρνο, Παραδοσιακοί, Κρητικοί.
  • Γυμναστική: Yoga, Pilates
  • Θέατρο: Θεατρικό Παιχνίδι, Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων & Ενηλίκων, Υποκριτική στον Φακό-Κάμερα-Σκηνοθεσία και Δημιουργική Γραφή.
  • Σκάκι: Παιδιών και Εφήβων.
  • Φωτογραφία.
  • Χορωδία: Μεικτή Ενηλίκων, Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» & Χορωδία Ενηλίκων Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Φιλοθέης.

Εξέχουσα θέση έχει και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» το οποίο παρέχει διαβαθμισμένες σπουδές και επίσημα αναγνωρισμένα διπλώματα από το κράτος και λειτουργεί σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι Μουσικής Προπαίδειας, Μουσικής Τεχνολογίας και Παιδική Χορωδία.

Παράλληλα με τον Πολιτισμό, ο Αθλητισμός συνεργεί και διαμορφώνει μια δυναμική ταυτότητα για την πόλη του Αμαρουσίου. Ο Δήμος μας μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και στρατηγικές προτρέπει τους δημότες αλλά και όσους ενδιαφέρονται από όμορους Δήμους να εντάξουν την άσκηση και την άθληση στις καθημερινές τους συνήθειες. Διαθέτουμε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που φιλοξενούν τις χορευτικές δραστηριότητες, τις προσφάτως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις σε όλες τις γειτονιές της πόλης), τα κλειστά και υπαίθρια γυμναστήρια καθώς και ένα υπερσύγχρονο Κολυμβητήριο που αποτελεί χώρο ευεξίας 365 ημέρες το χρόνο. Όλα τα προγράμματα υποστηρίζονται και βρίσκονται υπό την εποπτεία έμπειρων γυμναστών, προπονητών και δασκάλων.

Τα Αθλητικά Προγράμματα που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της ΚΕΔΑ και μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Τένις (Μίνι & Cardio Τένις), Στίβος, Κολύμβηση, Aqua Aerobic, Υπαίθρια Άσκηση, Αερόβια Γυμναστική, Zumba, Yoga, Pilates, Λειτουργική Προπόνηση, Total Body, Μυϊκή Ενδυνάμωση, TRX, Γυμναστική για Παιδιά (Ελεύθερη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική, Γυμναστική για παιδιά νηπιακής ηλικίας), Ναυαγοσωστική, Παραδοσιακοί Χοροί, Πινγκ-Πoνγκ, Τάε Κβον Ντο & Τζούντο.

Νικόλαος Πέππας: 'Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα'

Ποιες είναι οι άμεσες δραστηριότητες έως τα Χριστούγεννα;

Οι εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει ως ΚΕΔΑ ξεκινούν, αρχικά, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, με τη Μουσικό-Θεατρική Παράσταση «Κύκλε Εσύ του Έρωτα» του Άγγελου Μοσχονά στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου στις 20:00. Επιπλέον, μέσα στο Νοέμβριο 2022 από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» θα διοργανωθεί Συναυλία με τους Κιθαριστές, που θα διευθύνει ο μουσικός Βαγγέλης Μπουντούνης στο Δαϊς. Θα γίνει παρουσίαση έργων των μεγάλων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι στο μουσικόφιλο κοινό του Αμαρουσίου.

Από το Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 έως την Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προγραμματίσει για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Δρώμενα στους πεζόδρομους, Τραίνο πόλης, Παγοδρόμιο και Χωριό του Άι Βασίλη. Σκοπός μας είναι, δημότες αλλά και επισκέπτες να μοιραστούν άφθονα χαμόγελα αισιοδοξίας και να ψυχαγωγηθούν όλες τις γιορτινές ημέρες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων.

Τι ετοιμάζετε σε πολιτιστικό επίπεδο για το 2023; Τι να περιμένουν οι πολίτες;

Βρισκόμαστε ήδη στην προετοιμασία ενός εξαιρετικά πλούσιου πολιτιστικού – καλλιτεχνικού προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για το 2023, που θα περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκπαιδευτικές δράσεις και το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2023. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων σε θέματα Πολιτισμού, οφείλουν να εμπεριέχουν τα χαρακτηριστικά, της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και της αμοιβαιότητας. Και αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας σχεδιάζοντας δράσεις Πολιτισμού: να μην θεωρηθεί ότι ο Πολιτισμός είναι μια αδρανή έννοια αλλά ως ένα ζωντανό και ενεργό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εμείς ως Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) θέλουμε να παροτρύνουμε όλους τους Μαρουσίωτες και τις Μαρουσιώτισσες για την ενεργή συμμετοχή τους στα πολύ σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουμε και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε παρά τις δυσκολίες να αλλάξει η διάθεση στον κόσμο, να μεταδώσουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς σε όλους τους συμπολίτες μας, να πούμε όχι στην απαισιοδοξία και στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα. Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share