Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

"Δεν είχε την ευθυκρισία να...": Επίθεση Βασιλακόπουλου σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς (video)

"Το να κάνει ένα rapid test για να προστατεύει..."

13 Σεπτεμβρίου 2022 10:18
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σχολεία άνοιξαν με τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ. Ωστόσο το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει εξαιρέσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

«Το να κάνει ένα rapid test για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», σχολίασε για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δηλώνοντας πως είναι προβληματισμένος για το γεγονός ότι θα κάνει μάθημα στο παιδί του ένας ανεμβολίαστος. «Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε την ευθυκρισία να πάρει τη σωστή απόφαση, τι γράμματα θα μάθει στο παιδί μου;» διερωτήθηκε. Με την ευκαιρία, δείτε ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε στον ΣΚΑΙ πως η αιτία που τα σχολεία λειτουργούν χωρίς μέτρα είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορονοϊού. «Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα», σημείωσε. Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share