Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καταγγελία σοκ στη Λαμία: "Είχαν άδεια 3 κρεβάτια ΜΕΘ και τον άφησαν να πεθάνει" (video)

Πρωτοφανές περιστατικό

13 Σεπτεμβρίου 2022 09:52
Καταγγελία σοκ στη Λαμία:
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στη Λαμία. Οπως καταγγέλλουν συγγενείς, 49χρονος διασωληνώθηκε στα Επείγοντα χωρίς παρουσία Εντατικολόγου και εγκαταλείφθηκε για 12 ώρες στην τύχη του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Οπως υποστηρίζουν, στο νοσοκομείο υπήρχαν τρία άδεια κρεβάτια ΜΕΘ αλλά δεν νοσηλεύτηκε σε αυτά ο υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται, ότι τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση 63χρονου που αγνοούνταν στη Λοφούπολη Κρήτης.

Ο 49χρονος ο οποίος εργαζόταν στο υπουργείο Παιδείας και συμμετείχε στη διανομή των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ έκανε διακοπές, ξαφνικά ανέβασε 40 πυρετό και χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι συγγενείς του κατήγγειλαν πως δεν έλαβε την ιατρική φροντίδα που άξιζε και παρέμεινε διασωληνωμένος στα Επείγοντα.

Παρόλο που υπήρχαν 3 κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, η διασωλήνωση δεν έγινε παρουσία Εντατικολόγων με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο άνδρας να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα. «Κάναμε διακοπές με τον αδερφό μου στο χωριό μου, και ενώ μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, φαινόταν καλά στην υγεία του, κατά τις 6 το πρωί παρουσίασε βαρύ πυρετό. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και μέσω του ΕΚΑΒ έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας και ο συνοδός ειδοποιήθηκε κατά τις 10.30 το πρωί ότι διασωληνώθηκε. Από τις 10.30 και μετά, έμαθα ότι δεν είχε ειδοποιηθεί η ΜΕΘ και τελικά στις 20.00 κατέληξε σε κρεβάτι της ΜΕΘ», ανέφερε στο MEGA ο αδερφός του 49χρονου, Γιάννης Φλώρος.

«Δεν ήταν μόνος του, υπήρχε γιατρός στα επείγοντα, και θεωρώ ότι λόγω της βακτηριαιμίας που είχε, έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στη ΜΕΘ. Θεωρώ ότι για να μεταφερθεί στις 20.00 στη ΜΕΘ, μιλάμε για 10 ώρες καθυστέρηση, και από ότι έχω μιλήσει με τον τεχνικό σύμβουλο της πληρεξούσιας δικηγόρου μου, ήταν πολύ σημαντικός χρόνος αυτό το διάστημα που χάθηκε», συμπλήρωσε. «Από τον ιατρικό φάκελο ενημερώθηκα ότι είχε ειδοποιηθεί καν η ΜΕΘ, για την βαρύτητα του γεγονότος», επεσήμανε ο αδερφός του θύματος, κ. Φλώρος.

«Ενώ γνώριζαν τι υπήρχε στον συγκεκριμένο ασθενή, καθυστέρησαν την μεταφορά του»

«Το γιατί δεν τον έβαλαν τη ΜΕΘ ακόμα ερευνάται, ωστόσο σε συνεργασία με τον τεχνικό μας σύμβουλο, γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, από τη στιγμή που διασωληνώθηκε έπρεπε να φύγει κατευθείαν για τη ΜΕΘ. Δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μία ώρα. Ο άνθρωπος κατέληξε από ένα συγκεκριμένο μικρόβιο το οποίο, του δημιούργησε επιπλοκές. Το ζητούμενο είναι ότι ενώ γνώριζαν τι υπήρχε στον συγκεκριμένο ασθενή, καθυστέρησαν την μεταφορά του, μιλάμε για ολιγωρία γιατρών», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Σταυράκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share