Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίσημο: Το μέτρο που επανέρχεται για τους ανεμβολίαστους θα ματώσει την τσέπη τους

Παρά το γεγονός ότι έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα, φαίνεται πως κάποιες κατηγορίες πολιτών δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες

13 Σεπτεμβρίου 2022 08:23
Επίσημο: Το μέτρο που επανέρχεται για τους ανεμβολίαστους θα ματώσει την τσέπη τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα με τα παιδιά για πρώτη φορά να μην φορούν μάσκα και να μην χρειάζεται να κάνουν προληπτικά self test.

Παρά το γεγονός ότι έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα, φαίνεται πως κάποιες κατηγορίες πολιτών δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες μέσα στον χειμώνα. Ταυτόχρονα, τον χειμώνα, εστίαση και λιανεμπόριο δεν θα απαιτούν την επίδειξη πιστοποιητικών και αρνητικών τεστ ενώ η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική σχεδόν πουθενά.

Ομως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να… σουλατσάρουν ανεξέλεκτα. Συγκεκριμένα, τον χειμώνα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν rapid test.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο, έχει έναν πολύ ήπιο χαρακτήρα – από τα δυο υποχρεωτικά τεστ αποσύραμε το ένα – και ο σκοπός είναι να παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες την κινητικότητα του ιού μέσα σε αυτές τις ομάδες. Εννοείται, εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Επίσημο: Το μέτρο που επανέρχεται για τους ανεμβολίαστους θα ματώσει την τσέπη τους

Πάντως, το ΦΕΚ για το άνοιγμα των σχολείων που βγήκε πριν λίγες μόλις μέρες, αποκάλυψε τι θα ισχύει τελικά. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση:

«Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και δεν επιδεικνύουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα ανά σχολική εβδομάδα με τη χρήση rapid-test ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη. Ο παραπάνω υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται πριν από την Τρίτη έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.»

Για τους εργαζόμενους βέβαια στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι απαραίτητο να γίνεται το τεστ κάθε Τρίτη, όμως οι ανεμβολίαστοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για την εργασία τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share