Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαριστική υπόθεση στην Αχαΐα: Συνελήφθη 47χρονος που έστελνε άσεμνα μηνύματα σε ανήλικη – “Παγίδα” του έστησε ο πατέρας της

Ο 47χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης

12 Σεπτεμβρίου 2022 14:10
Σοκαριστική υπόθεση στην Αχαΐα: Συνελήφθη 47χρονος που έστελνε άσεμνα μηνύματα σε ανήλικη – “Παγίδα” του έστησε ο πατέρας της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

“Παγίδα” έστησε 50χρονος πατέρας σε έναν 47χρονο, ο οποίος έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου μέσω Instagram στην 12χρονη κόρη του.

Δείτε επίσης: Νέος σάλος με δημοσιογράφο - Διώκεται από συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση

Όλα άρχισαν όταν ο πατέρας της 12χρονης αντιλήφθηκε ότι το παιδί λαμβάνει τέτοιου είδους μηνύματα από τον 47χρονο. Ο 50χρονος πατέρας άρχισε να επικοινωνεί με τον φερόμενο ως δράστη, στην θέση της κόρης του. Χθες το απόγευμα ο 50χρονος πατέρας έκλεισε μαζί του ραντεβού σε πλατεία στα Ζαρουχλέικα.

Χωρίς να υπολογίσει ότι θα έπεφτε στην “παγίδα”, ο 47χρονς εμφανίστηκε, εγκλωβίστηκε από τον πατέρα της μικρής, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε και την αστυνομία.

Σοκαριστική υπόθεση στην Αχαΐα: Συνελήφθη 47χρονος που έστελνε άσεμνα μηνύματα σε ανήλικη – “Παγίδα” του έστησε ο πατέρας της
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο 47χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Λέσβος: Ένοχος καθηγητής για σ@ξου@λ@κ@ παρενόχληση μαθητριών του! «Της χάιδεψε το στήθος και...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καθηγητής Πληροφορικής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του. Ο κατηγορούμενος από τη Λέσβο καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, συνελήφθη από την Άμεση Δράση της Πάτρας ένας 76χρονος άνδρας, με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας 13χρονης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών του. Για άλλες τόσες περιπτώσεις, τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων σε πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή, κάτι στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

Για ποιες περιπτώσεις κρίθηκε ένοχος

Ο καθηγητής κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων παιδιών των πρώτων τάξεων Γυμνασίου:

  • Για μαθήτρια η οποία το 2017 καθόταν κι εκείνος χάιδευε το όργανό του
  • Για μαθητή σε βάρος του οποίου το 2016 τον χτύπησε στα οπίσθια και το 2017 τον υποχρέωσε να κάτσει για 10 λεπτά στα πόδια του, και χάιδευε το όργανό του ενώπιόν του
  • Για μαθήτρια που στα μέσα Μάη 2018 τη σήκωσε στον πίνακα, την πλησίασε από πίσω και την πίεσε με το γεννητικό του όργανο στα οπίσθια, χάιδεψε το κορμί και το στήθος της
  • Για μαθήτριες που την Άνοιξη του 2018 τις σήκωσε και χάιδεψε το κορμί και το στήθος τους
  • Για μαθήτρια που τον Νοέμβριο του 2017 χάιδεψε το στήθος και τα οπίσθιά της
  • Για μαθήτρια που στα τέλη του 2017 χάιδεψε μαλλιά, στήθος και πλάτη και τράβηξε τον στηθόδεσμό της.

«Της χάιδεψε το στήθος»

Η ατμόσφαιρα στο πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ήταν φορτισμένη. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μάρτυρες κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης κατέθεσαν για τον καθηγητή πληροφορικής που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος μαθητριών του στον χώρο του σχολείου.

«Έναν τρομερό πόνο ψυχής. Ένα παιδάκι μεταξύ 12 και 13 ετών δέχεται σεξουαλική παρενόχληση. Μπήκα στη θέση της κόρης μου, να είσαι σε αυτή την ηλικία και να μην ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ η μητέρα μιας μαθήτριας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής fέρεται να έκανε μεταξύ άλλων μασάζ σε κάποιες μαθήτριες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες που τελέσθηκαν από το 2016 έως το 2018.

Σοκάρουν οι καταγγελίες των μαθητριών

«Ήταν μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου. Και περιέγραψε μία κατάσταση στην οποία και καλά ήθελε να τους δείξει πώς περνάμε τα μαλλιά από μπρος προς τα πίσω για ένα Photoshop. Της χάιδεψε το στήθος και αυτό δεν έγινε μία φορά», είπε ο πατέρας μιας μαθήτριας.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2018 από 6 γονείς και 7 μαθήτριες και ο καθηγητής αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Στην παρούσα φάση κατά την εκτίμηση της υπεράσπισης έχουν αποδομηθεί πλήρως οι ισχυρισμοί της κατηγορίας, έχουν αναδειχθεί οι πολλαπλές αντιφάσεις» επεσήμανε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος υπεράσπισης κατηγορουμένου.

«Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, όμως θεωρώ ότι η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που περιμένει μία ηθική δικαίωση, θα σταματήσει εδώ» είπε ο Γιάννης Πετρέλλης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share