Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναβρασμός στα Εξάρχεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό και ληστεία από αστυνομικούς στο εργοτάξιο του μετρό (video)

Νέα καταγγελία για αστυνομική βία στην πλατεία

11 Σεπτεμβρίου 2022 20:26
Αναβρασμός στα Εξάρχεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό και ληστεία από αστυνομικούς στο εργοτάξιο του μετρό (video)
Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία σοβαρή καταγγελία για αστυνομική βία στα Εξάρχεια προχώρησε η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook το βράδυ της Παρασκευής (9/9) αστυνομικοί που βρίσκονταν στο εργοτάξιο του μετρό επιτέθηκαν φραστικά σε μία γυναίκα που απλώς περνούσε από το σημείο για να πάει να πάρει το μηχανάκι της από την οδό Τσαμαδού. Όταν εκείνη απάντησε, οι αστυνομικοί φέρεται να την τράβηξαν μέσα στο εργοτάξιο του μετρό – που περιστοιχίζεται από λαμαρίνες – και να την ξυλοφόρτωσαν.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία η γυναίκα άρχισε να φωνάζει βοήθεια και οι αστυνομικοί την άφησαν. Η ίδια αναφέρει ότι όταν κατάφερε να βγει από το εργοτάξιο του μετρό, διαπίστωσε ότι έλειπαν χρήματα από την τσάντα της, και συγκεκριμένα το ποσό των 100 ευρώ.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια: Νέα ένταση μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του Μετρό (photos-video)

Οξύνεται η ένταση στα Εξάρχεια

Το καταγγελλόμενο περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο που έχει οξυνθεί η ένταση στα Εξάρχεια μετά τις αντιδράσεις για την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία. Την Παρασκευή υπήρξε νέα κινητοποίηση και σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με συλλήψεις και προσαγωγές ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για αστυνομική βία σε περαστικούς ή περιοίκους.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, δύο δικηγόροι κατήγγειλαν ότι βγαίνοντας από μπαρ της περιοχής υπέστησαν αδικαιολόγητη βία από δυνάμεις των ΜΑΤ, με τον δικηγορικό σύλλογο Αθήνας να καταδικάζει το γεγονός και να ζητά πειθαρχικό έλεγχο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αναλυτικά η καταγγελία

Χθες βράδυ (σ.σ βράδυ Παρασκευής) εκτός από τις παράνομες συλλήψεις και προσαγωγές, τις κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες, καταγράφηκε και το ακόλουθο περιστατικό: Γυναίκα που πάει να πάρει το μηχανάκι της από την Τσαμαδού στοχοποιείται από τους αστυνομικούς-φρουρούς της λαμαρίνας και την τραμπουκίζουν. Εκείνη απαντά και η λαμαρίνα ανοίγει.

Την τραβούν μέσα στο εργοτάξιο και την κακοποιούν. Επειδή φώναξε βοήθεια και υπήρχε κόσμος έξω, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γνωστό έργο τους και ύστερα από λίγο την άφησαν να φύγει με μώλωπες σε όλο της το σώμα, αλλά αρτιμελή.

Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι της έλειπαν τα 100 ευρώ που είχε στην τσάντα της.

Το αυθαίρετο εργοτάξιο της Πλατείας Εξαρχείων ανοίγει που και που και λειτουργεί και ως άντρο βασανιστών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Πηγή: in.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share