Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο «μαμούθ» 1 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου - Πόσα χρόνια διαπίστωσαν πως δεν έκοβε αποδείξεις

«Λαβράκι» έπιασαν στο κέντρο της Αθήνας

9 Σεπτεμβρίου 2022 23:13
Πρόστιμο «μαμούθ» 1 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου - Πόσα χρόνια διαπίστωσαν πως δεν έκοβε αποδείξεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την καλή ψαριά έπιασαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Επί τέσσερα χρόνια γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, στις αποδείξεις που έκοβε, το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε εγκαταστήσει, έκανε αυτόματα έκπτωση από 90% έως και 99%(!) στα ποσά, που πέρναγαν τελικά στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.

Αυτές είναι οι δύο πολύ σημαντικές παραβάσεις, οι οποίες έκαναν ακόμα και τους έμπειρους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να τρίβουν τα μάτια τους.

Δείτε επίσης: Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ καφετέρια στην Κρήτη: Δεν έκοψε αποδείξεις 1,4 εκατ. από delivery

Τα ανωτέρω ευρήματα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ βρέθηκαν σε γνωστό εστιατόριο με ψάρι, παραδοσιακού επιχειρηματία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, στο Κολωνάκι, το οποίο έχει υποκαταστήματα και σε Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Πάρο.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν εκεί, μετά από καταγγελίες ότι το εστιατόριο εκδίδει προσωρινές μόνο αποδείξεις – τα γνωστά δελτία παραγγελίας. Ο έλεγχος, στον οποίο προχώρησαν, αφορούσε την περίοδο από 26/11/2015 έως 19/01/2020. Έγινε κατάσχεση των ηλεκτρονικών φορολογικών στοιχείων (αρχεία .txt), και με το ειδικό λογισμικό υπολόγισαν τα έσοδα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου και άνοιγμα λογαριασμών μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Σ.Μ.Τ.Λ.) και επιπλέον ζητήθηκαν από τις τράπεζες οι αναλυτικές κινήσεις των POS. Κάνοντας αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών αρχείων .txt με τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αναλυτικές κινήσεις των P.O.S., διαπίστωσαν τη σωρεία παραβάσεων.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και ελέγχθηκε η φορολογική μνήμη του φορολογικού μηχανισμού. Τα συνολικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία καλείται να πληρώσει η επιχείρηση, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι ελεγκτές ερευνούν τώρα και τα υπόλοιπα καταστήματα, που αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share