Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψυχρό «χαστούκι» στη χώρα: Κρούει τον κώδωνα ο Αρναούτογλου για νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές (video)

Νέα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου από τον Σάκη Αρναούτογλου

9 Σεπτεμβρίου 2022 18:49
Ψυχρό «χαστούκι» στη χώρα: Κρούει τον κώδωνα ο Αρναούτογλου για νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου (10-11/9), αλλά και για την εξέλιξή του στις επόμενες ημέρες έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ ανέφερε ότι στα δυτικά της χώρας ίσως υπάρξουν ορισμένες καταιγίδες το Σάββατο, ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα να υπάρξουν τοπικές μπόρες και στα ορεινά της Αττικής όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 35 με 36 βαθμούς.

Βροχές ίσως δουν και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και νέα άνοδος αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Θα...παγώσουμε

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου στους χάρτες του, από τις 18 Σεπτεμβρίου ίσως έρθει μία γερή κατεβασιά ψυχρού αέρα από τη βόρεια Ευρώπη, η οποία στις 19 με 20 του μήνα να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Όλα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ:

«Κόλαφος» τα Μερομήνια για το 2023: Κρύο και... χιόνια ακόμη και τον Μάιο - Τί δείχνουν νέες προβλέψεις (video)

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας έδωσε στη δημοσιότητα την ανάλυσή του για τα Μερομήνια και για την περίοδο Μάρτιος – Αύγουστος 2023. Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο.

Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

Δείτε το δεύτερο μέρος της ανάλυσης του Θεοφάνη Χατζηγρίβα με τα Μερομήνια από Μάρτιο έως και τον Αύγουστο 2023.

Αύξηση 610%: Καταλάβατε τώρα γιατί όλοι λένε πως έρχεται ο χειρότερος χειμώνας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Είναι κάτι που, πια, συζητιέται ολοένα και πιο έντονα από τους ηγέτες της Δύσης. Ένα καμπανάκι όχι απλά κινδύνου, αλλά, δυστυχώς, τρόμου, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στη δεδομένη ενεργειακή κρίση, η οποία οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Ήδη στην Γερμανία και την Γαλλία έχει ανακοινωθεί μια σειρά από μέτρα (κλείσιμο της θέρμανσης στα δημόσια κτήρια, να παραμένουν σβηστές οι πινακίδες και οι φωτισμένες βιτρίνες των καταστημάτων τις ώρες που δεν λειτουργούν κ.ο.κ.) και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει σε πλείστες όσες χώρες της Ευρώπης.

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί άπαντες κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Η απάντηση, απλή: οι τιμές του φυσικού αερίου ξεπέρασαν τα 3.100 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα στα μέσα Αυγούστου, μια αύξηση της τάξης του 610% (!) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η απόφαση της ρωσικής Gazprom για επιβολή αλλεπάλληλων διακοπών στη λειτουργία του αγωγού Nord Stream αύξησε την ανησυχία των πάντων, με τους Ευρωπαίους να στέλνουν το μήνυμα ότι θα υπάρξει πολιτική τιμωρητικών μέτρων σε περίπτωση που το Κρεμλίνο τραβήξει απότομα το σχοινί.

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν αλλάζει: όπως αναφέρει και το πασίγνωστο περιοδικό ΤΙΜΕ, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι πηγαίνουμε για τον πιο δύσκολο χειμώνα μετά από εκείνον του 1944 ή του 1945, με την ακρίβεια να τρυπάει το ταβάνι. Κάτι που, «μοιραία», θα το καταλάβουμε όλοι και στην τσέπη μας…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share