Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιαλαντζί οι ... 300 μετανάστες στον Έβρο - Δεν έχει όριο το θράσος της Τουρκίας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

9 Σεπτεμβρίου 2022 08:01
Γιαλαντζί οι ... 300 μετανάστες στον Έβρο - Δεν έχει όριο το θράσος της Τουρκίας
EUROKINISSI / ΓΕΕΘΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λέγοντας συνειδητά ψέματα, οι επίσημες τουρκικές Αρχές μετέφεραν στις αντίστοιχες ελληνικές ότι ομάδα περίπου 300 παράτυπων μεταναστών έχει διασχίσει τα σύνορα! Παρά τις πολύωρες αναζητήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Ελληνικού Στρατού, δεν εντοπίστηκε στο ελληνικό έδαφος ούτε ένας μετανάστης!

Δείτε επίσης: «Άκυρος» ο συναγερμός στον Έβρο: «Άφαντοι» μέχρι στιγμής οι 300 μετανάστες

Από ό,τι φαίνεται, η Άγκυρα έχει χάσει κάθε μέτρο και συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα της Αθήνας. Η πληροφορία για τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες ήρθε χθες το μεσημέρι από επίσημα τουρκικά χείλη και έκανε τα στελέχη των ελληνικών Αρχών να προχωρήσουν σε μεγάλη κινητοποίηση. Μάλιστα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Εβρου έστησαν και σκηνές (!) για να υποδεχθούν του παράτυπους μετανάστες. Ο συναγερμός αποδείχθηκε «ψεύτικος» και το βράδυ σταμάτησαν οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Έρευνα

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ανέφερε: «Επειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας. Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα εννέα στελεχών, εκ των οποίων δύο του Ερυθρού Σταυρού και ένας από το Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι οποίοι ανέφεραν: «Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου “Ακρίτας”. Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Κλιμάκωση

Είναι ξεκάθαρο ότι η Αγκυρα έχει επιλέξει να κλιμακώσει την ένταση στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα. Το χθεσινό… «καψόνι» αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τις προκλήσεις. Στα θετικά εντάσσεται η ετοιμότητα των ελληνικών Αρχών, τα στελέχη των οποίων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με γρήγορα αντανακλαστικά ερεύνησαν την πληροφορία και ξεσκέπασαν την τουρκική σκευωρία. Θεωρείται δεδομένο ότι η Ελλάδα θα ενημερώσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για τη στάση, τη συμπεριφορά και το «καψόνι» της Τουρκίας, ξεσκεπάζοντας το προσωπείο της Αγκυρας και φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο το πραγματικό σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share