Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Allou Fun Park: Η διακοπή λειτουργίας της αντλίας νερού και ο εκτροχιασμός - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Οι νεότερες πληροφορίες

8 Σεπτεμβρίου 2022 18:13
Allou Fun Park: Η διακοπή λειτουργίας της αντλίας νερού και ο εκτροχιασμός - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ατύχημα στο παιχνίδι του Allou Fun Park στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Αν και η επιχείρηση και η υπεύθυνη εταιρεία πιστοποίησης υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στο παιχνίδι, τα γεγονότα δείχνουν διαφορετικά.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, το βαγόνι που επέβαιναν τα νεαρά παιδιά δεν φρέναρε εγκαίρως καθώς στο σημείο στο οποίο θα επιβράδυνε δεν υπήρχε επαρκές νερό, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Είπαν αμέσως στους αστυνομικούς για την αντλία

Σύμφωνα με το Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αστυνομικοί που έλαβαν κλήση για να σπεύσουν στο σημείο, ενημερώθηκαν από εργαζόμενους του λούνα παρκ ότι το ατύχημα σημειώθηκε λόγω μειωμένης στάθμης του νερού που υπήρχε στο παιχνίδι, εξαιτίας βλάβης στην αντλία νερού.

Όπως σημειώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους αξιωματικούς που εξετάζουν την υπόθεση να θεωρούν πιθανό, η άμεση απάντηση που δόθηκε από τους εργαζόμενους να σχετίζεται με εμφάνιση του προβλήματος και σε προγενέστερο χρόνο.

Το κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, το συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα δεν είναι το μόνο που απαιτείται νερό για την επιβράδυνση του βαγονέτου.

Στο συγκεκριμένο μέρος, όπως εκτιμούν οι ειδικοί για κάποιο λόγο -διακοπή ρεύματος ή μηχανική βλάβη- δεν λειτούργησε η αντλία, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτήσει με νερό τα επόμενα τμήματα της πίστας του παιχνιδιού.

Κάτι που σημαίνει ότι οι βάρκες που περνούσαν από το ίδιο σημείο νωρίτερα, πετούσαν το νερό που υπήρχε στην πίστα πετούσαν το νερό εκτός, ωστόσο δεν υπήρχε παροχή επιπλέον νερού στο παιχνίδι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share