Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανικός στην Ζάκυνθο: Κατολίσθηση στο Ναυάγιο λόγω σεισμού

Συναγερμός!

8 Σεπτεμβρίου 2022 12:14
Πανικός στην Ζάκυνθο: Κατολίσθηση στο Ναυάγιο λόγω σεισμού
ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκόλληση και πτώση βράχων στον κόλπο του Ναυαγίου σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά.

Νέες κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου έφερε ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 10:36 στην Κεφαλονιά.

Συναγερμός στη Ζάκυνθο - Τεράστιος κίνδυνος για το νησί

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για το «ναυάγιο» της Ζακύνθου που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της χώρας μας και συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο. Με την ευκαιρία, δείτε σοκαριστικές εικόνες από τον σεισμό μέσα από το Δημαρχείο της Σάμου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος προειδοποιεί ότι με έναν σεισμό τα βράχια μπορεί να καταρρεύσουν και οι εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά το μνημείο μπορεί να κινδυνεύσουν.

Συναγερμός στη Ζάκυνθο - Τεράστιος κίνδυνος για το νησί

«Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν», γράφει ο ειδικός επισυνάπτοντας παράλληλα και τοις φωτογραφίες από το σημείο.

«Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν» προσθέτει αναφέρει κ. Παπαδόπουλος κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά σε περιστατικό που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλοντας, μάλιστα, να τονίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησής του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει «την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς» συμπληρώνοντας δηκτικά: «Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share