Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα - Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής από στεριά και αέρα

Οι ριπές ανέμου φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ

6 Σεπτεμβρίου 2022 12:46
Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα - Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής από στεριά και αέρα
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Ο άνεμος που πνέει είναι 5 μποφόρ με ριπές που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Έκρηξη στην Αχαρνών: Σκηνές χάους στο σημείο – Δυο τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει (video)

Σκηνικό χάους επικρατεί στην περιοχή γύρω από την οδό Αχαρνών έπειτα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. Συγκεκριμένα, πριν από περίπου μια ώρα τυλίχθηκε στις φλόγες μια ολόκληρη πολυκατοικία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο ημιυπόγειό της στην οδό Αχαρνών στο νούμερο 210.

Η έκρηξη πιθανώς ευθύνεται σε φιάλη προπανίου που υπήρχε σε κατάστημα που βρίσκεται σε ημιυπόγειο χώρο.

Στην εκπομπή Live News του Mega προβλήθηκε βίντεο από το σημείο και οι εκρήξεις ήταν συνεχείς. Από τη φωτιά που ξέσπασε στην Αχαρνών έχουν τραυματιστεί δυο άτομα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ενώ μια γυναίκα είναι εγκλωβισμένη.

Ο γιος της εγκλωβισμένης γυναίκας είναι σε σύγχυση και δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες ενώ φώναζε στους πυροσβέστες πως η μητέρα του είναι μέσα στο κτίριο.

Στο σημείο βρίσκονται δυο ασθενοφόρα και επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες οι οποίοι δίνουν μάχη με τη φωτιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share