Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός – Meteo: «Καζάνι που βράζει» ξανά η Αττική - Πώς θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη (6/9) στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Δείτε αναλυτικά

5 Σεπτεμβρίου 2022 16:18
Καιρός – Meteo: «Καζάνι που βράζει» ξανά η Αττική - Πώς θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη (6/9) στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Τρίτη (6.9.2022) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα βόρεια.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 31-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 31-33 βαθμούς Κελσίου και τον καιρό να παραμένει αρκετά ζεστός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Ο καιρός αύριο στην Αττική

Καιρός – Meteo: «Καζάνι που βράζει» ξανά η Αττική - Πώς θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη (6/9) στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28-29 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα Μερομήνια μίλησαν: Χιόνια στην Αττική! Ποιες πόλεις θα δουν… άσπρες μέρες και πότε;

Ιδιαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, «βλέπει» πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Μάλιστα, κακοκαιρία θα δούμε έντονα ήδη από τον Σεπτέμβριο με πολλές βροχές και με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το δεύτερο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών ωστόσο δύσκολος, από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο.

Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share