Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρήτη: Ελεύθερος ο άνδρας που άφησε το μωρό του στο αμάξι και πήγε για μπάνιο

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Παλαιοκάστρου

4 Σεπτεμβρίου 2022 17:55
Κρήτη: Ελεύθερος ο άνδρας που άφησε το μωρό του στο αμάξι και πήγε για μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρήτη: Ελεύθερος, με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ο 26χρονος Γερμανός που άφησε το 20μηνων μωρό του μέσα στο αυτοκίνητο, για περίπου 40 λεπτά, προκειμένου να πάει για μπάνιο στη θάλασσα, στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Τα κλάματα του μωρού άκουσε ο ναυαγοσώστης που ενημέρωσε τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον νεαρό πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο νεαρός άνδρας είναι ο μόνος κηδεμόνας που μπορεί να φροντίζει το βρέφος καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα του παιδιού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αδυνατεί να είναι κοντά στην οικογένεια και στο παιδί της.

μωρό

Επομένως, ο πατέρας είναι ο μόνος που μπορεί να το φροντίσει όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε, αλλά είχε ανάγκη να κάνει ένα μπάνιο καθώς είναι πολύ πιεσμένος το τελευταίο διάστημα.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα ενημερωθεί σχετικά η κοινωνική υπηρεσία ώστε να ξεκινήσει έρευνα για το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί.

Λαμία - Απίστευτη καταγγελία: «Στο νοσοκομείο δε μας δίνουν το νεογέννητο μωρό μας» (video)

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ενός ζευγαριού από τη Λαμία που όπως λέει, έχει παγιδευτεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν μπορεί να πάρει το νεογέννητο αγοράκι του στο σπίτι, αφού δεν έχει ταυτοποιηθεί ότι όντως εκείνοι είναι οι γονείς του. Την ίδια στιγμή, σοκ έχει προκαλέσει το σκηνικό με άνδρα που γρονθοκόπησε τη γυναίκα του.

Η μητέρα του μωρού μίλησε στην κάμερα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star και λύγισε.

«Τόσες μέρες δεν έχω αγκαλιά το μωρό μου. Είναι το πρώτο μου παιδί και δεν το έχω καθόλου δίπλα μου. Βλέπω τα πραγματάκια του, την πιπίλα, τα ρούχα, την κούνια του, και δεν το έχω δίπλα μου», είπε η μητέρα.

Από τις 18 Αυγούστου έχει να πάρει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγοράκι της, η Ρεγγίνα. Η 20χρονη κοπέλα διαγνώστηκε με κορωνοϊό αμέσως αφότου γέννησε στο νοσοκομείο Λαμίας. Χρειάστηκε να παραμείνει για τρεις ημέρες στην εντατική και το μωρό διακομίσθηκε για προληπτικούς λόγους στην μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο πατέρας του νεογέννητου, περιέγραψε στην κάμερα του Star, πως από το νοσοκομείο της Λάρισας αρνούνται να τους δώσουν το παιδί για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού η σύντροφός του δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης.

Το νοσοκομείο Λάρισας ζήτησε στις 24 Αυγούστου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομία ταυτοποίηση της μητέρας, προκειμένου να της παραδώσουν το παιδί.

«Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα, δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα παιδί σε ένα μη ταυτοποιημένο πρόσωπο. Η γυναίκα δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα» λέει εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο νομικός σύμβουλος, Κώστας Ευθυμίου, ενώ για τον πατέρα συμπλήρωσε πως «εμφανίστηκε κάποιος, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πατέρας, που όμως δεν έχει κανένα στοιχείο που να ταυτοποιεί ότι είναι όντως ο πατέρας του συγκεκριμένου παιδιού».


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share