Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ανακοινώνει η ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες και κεραυνοί

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

4 Σεπτεμβρίου 2022 13:38
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ανακοινώνει η ΕΜΥ -  Έρχονται καταιγίδες και κεραυνοί
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Δείτε επίσης: Καιρός σήμερα 4/9: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές! Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο - Αναλυτική πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο - Ορμητικά νερά παρασέρνουν διανομέα

Αντιμέτωπος με τα ορμητικά νερά που προέκυψαν από τη σφοδρή νεροποντή ήρθε ένας διανομέας στη Θεσσαλονίκη, ενώ βρισκόταν στο μηχανάκι του στην οδό Ρήγα Φεραίου στις Συκιές.

Ενώ ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο, ο διανομέας προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το δίκυκλό του και παράλληλα να διασχίζει την οδό που είναι ένα κανονικό ποτάμι.

Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά όπως καταγράφηκε σε σχετικό βίντεο χάνει την ισορροπία του και τα νερά τον παρασέρνουν για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια καταφέρνει να σηκωθεί, ωστόσο το δίκυκλο συνεχίζει για λίγο ακόμα να είναι έρμαιο των ορμητικών νερών.

Το παραπάνω βίντεο δημοσίευσε ο χρήστης στο Facebook, Φωκίων Χωρινός, στην ομάδα Eather Analysis Greece με την σημείωση: «Διανομέας παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! . Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του».

Παράλληλα σε άλλο βίντεο από το Twitter φαίνονται τα νερά να έχουν πλημμυρίσει δρόμους της πόλης.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και το νερό πολύ γρήγορα μπήκε μέσα στα ισόγεια καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες να κάνουν ό,τι μπορούν επιστρατεύοντας ακόμη και κουβάδες για να το απομακρύνουν, όπως μεταδίδει το thesstoday. Τα ορμητικά νερά, μάλιστα, πέταξαν τα καπάκια των υπονόμων στο οδόστρωμα στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Θάλητος, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, κεραυνός έπεσε σε σκεπή μονοκατοικίας, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Αμέσως ξέσπασε φωτιά και έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ πυροσβέστες και τρία οχήματα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στο οίκημα, σύμφωνα με το thestival.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share