Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πράσινο φως» σε δύο εταιρείες για δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

Η άδεια έχει διάρκεια ισχύος 5 ετών

2 Σεπτεμβρίου 2022 16:19
«Πράσινο φως» σε δύο εταιρείες για δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο εταιρείες έλαβαν άδεια για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς απέκτησαν από τον ΕΟΦ την αντίστοιχη ειδική έγκριση κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Ανατρεπτική έρευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό!

Η έγκριση λοιπόν, δόθηκε στις εταιρείες ORENDA LAB MIKE και HELLENIC PHARMACEUTICALS CORPORATION.

«Πράσινο φως» σε δύο εταιρείες για δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

Μάλιστα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων που δημοσιεύονται στη Διαύγεια, και οι δυο εταιρείες έλαβαν ενιαία έγκριση εγκατάστασης, διάρκειας 5 ετών.

Συγκεκριμένα, η ORENDA LAB MIKE για ενιαία έκταση 201,250 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση στον Δήμο Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη και η HELLENIC PHARMACEUTICALS CORPORATION για ενιαία έκταση 101,751 στρεμμάτων, στο Κιλκίς.

Αιδηψός: Το «σκοτεινό» παρελθόν του 30χρονου - Είχε συλληφθεί με 67 κιλά κάνναβη! (Video)

Πέντε χρόνια πέρασαν από όταν ο 30χρονος συλληφθείς, αλβανικής καταγωγής, που δελέασε με τροφή και εν συνέχεια κλώτσησε τη γάτα, σε ταβέρνα της Αιδηψού, είχε έρθει πάλι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Το 2017, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του είχαν περάσει χειροπέδες για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχε εντοπιστεί ποσότητα 67 κιλών κάνναβης . Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

Η σύλληψη του χθες για την κακοποίηση της γάτας, έγινε στα πλαίσια του αυτόφωρου, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς , λέγοντας πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήταν μια πλάκα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, μόνο το τελευταίο 5μηνο, υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων. Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκτατ. ευρώ.

Αιδηψός: Αποκάλυψη σοκ! Ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα είχε βάψει τον σκύλο του

Προϊστορία ως προς την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε ζώα φαίνεται ότι είχε ο 30χρονος, που συνελήφθη αφότου εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στη θάλασσα.

Όπως αποκαλύπτει σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου στο Facebook, ο δράστης που κλώτσησε τη γάτα σε ταβέρνα στην Αιδηψό είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν κακοποιητικές τάσεις στον σκύλο του!

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share