Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άμεσα φάρμακο από την αγορά

Σήμανε συναγερμός!

2 Σεπτεμβρίου 2022 14:25
Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άμεσα φάρμακο από την αγορά
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ προχωράει στην ανάκληση της παρτίδας παρτίδας 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg (80mg Fe++ ) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού μετά από διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής: «Μην τα αγοράζετε και μην τα χρησιμοποιήσετε»

Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του προειδοποιεί τους καταναλωτές για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ: «Ο ΕΟΦ., κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση προϊόντων Launch Sequence Capsules, Launch Sequence Euphoria Capsules, Launch Sequence Aphrodisia Capsules, τα οποία είναι πιθανόν να διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής

εοφ-ανακληση-φαρμακο-2-9
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ, τα προϊόντα Launch Sequence Capsules (αρ. παρτίδας: 20212001, ημερ/νια λήξης:12/2024), Launch Sequence Euphoria Capsules (αρ. παρτίδας: 2022104, ημερ/νια λήξης:04/2025), Launch Sequence Aphrodisia Capsules (αρ. παρτίδας: 2022104, ημερ/νια λήξης:04/2025) βρέθηκαν να περιέχουν την φαρμακευτική δραστική ουσία ταδαλαφίλη χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανσή τους. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρων μη εγκεκριμένων προϊόντων ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των χρηστών.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί τεστ για τον κορωνοϊό

Ανακαλείται παρτίδα με rapid test για τον κορωνοϊό από την αγορά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΕΟΦ. Σε αυτήν αναφέρεται πως το προϊόν είναι το «SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) – rapid test» της εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO. LTD., Kίνας.

Επιπλέον, τονίζεται πως «ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση από την ελληνική αγορά του προϊόντος SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) με κωδικούς REF: BS01S1, BSK01M1, BSK01M1S, BSK01S1S της κατασκευάστριας εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO., LTD., Κίνας, λόγω απόσυρσης της εγγραφής του προϊόντος από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, κατόπιν διαπίστωσης εκ μέρους των ισπανικών αρμόδιων αρχών οτι δεν υπάρχουν μελέτες αξιολόγησης της ευαισθησίας και ειδικότητας του».

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά. Οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους πελάτες τους προς υλοποίηση της παρούσας και να τηρούν το αρχείο των επιστροφών / ενημέρωσης στη διάθεση του ελέγχου για διάστημα 5 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share