Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Όταν τασσόταν υπέρ του προγαμιαίου σ@ξ! Η εμφάνισή του χωρίς ράσα στην Κίνα εκπροσωπώντας την Εκκλησία (photos)

«Εχω συνηθίσει να μην κάνω την πάπια...»

2 Σεπτεμβρίου 2022 12:42
Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Όταν τασσόταν υπέρ του προγαμιαίου σ@ξ! Η εμφάνισή του χωρίς ράσα στην Κίνα εκπροσωπώντας την Εκκλησία (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου αναφορικά με τους βιασμούς ξεσήκωσε όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων με θεσμικούς παράγοντες αλλά και τους χρήστες στα social media να σχολιάζουν αρνητικά τις αναχρονιστικές απόψεις.

Η δήλωσή του «Δεν υπάρχει γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει» καταδικάστηκε ομαδικά, όμως δεν είναι η πρώτη φορά ο Μητροπολίτης προκαλεί με τα λεγόμενά του ή τις πράξεις του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάποιο σχόλιο για ερωτικές σχέσεις και επαφές.

Μόνο που την προηγούμενη φορά που μίλησε δημόσια είχε εντελώς διαφορετική άποψη και μάλιστα είχε δεχθεί τα βέλη άλλων Ιεραρχών γι αυτό. Είναι Ιανουάριος του 1998 και το περιοδικό Penthouse, μία έκδοση με ερωτικού κατά βάση περιεχομένου, κυκλοφορεί έχοντας μεταξύ άλλων στο εξώφυλλό της τον τίτλο: «Χρυσόστομος Ζακύνθου: Ναι στο προγαμιαίο σεξ». Πρόκειται φυσικά για το ίδιο πρόσωπο που πριν από 24 χρόνια ήταν Μητροπολίτης Ζακύνθου και εξέφραζε διαφορετικές απόψεις.

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος για προγαμιαίο σεξ

Τα επόμενα χρόνια, ο Μητροπολίτης κλήθηκε να απαντήσει για τον σάλο που είχε προκαλέσει εκείνη η συνέντευξη. Το 2016 είχε πει σχετικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος: «Η υποκρισία είναι κάτι που απεχθάνομαι. Ο ηθικισμός και ευσεβισμός είναι καταστάσεις που δεν με αφορούν ως νοσηρές. Δυστυχώς στην Εκκλησία υπερπερισσεύουν η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός».

Με πολιτικά ρούχα στην Κίνα

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κατά καιρούς βρέθηκε στο προσκήνιο και άλλες πράξεις του, όπως για παράδειγμα το 2013 όταν σε επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα δεν φορούσε ράσα αλλά πολιτικά ρούχα!

Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε πως βρέθηκε στην Κίνα εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος σε διεθνή έκθεση για τον τουρισμό, ως επικεφαλής της συνοδικής επιτροπής θρησκευτικού τουρισμού φορούσε κοστούμι διότι υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές πως απαγορεύεται ρητά στην μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής οποιαδήποτε πολιτική και θρησκευτική έκφραση με οιονδήποτε τρόπο.

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος χωρίς ράσα

«Λένε ότι πέταξα τα ράσα. Στην Κωνσταντινούπολη φοράνε ράσα; Ή μήπως ήμουν σε κανένα κλαμπ;» είχε σημειώνει, καταλήγοντας: Εχω συνηθίσει να μην κάνω την πάπια και να μη δίνω απάντηση σε τυφλοπόντικες που βγαίνουν τη νύχτα από τους υπονόμους και λερώνουν από όπου κι αν περάσουν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share