Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βασίλης Κικίλιας: «Είναι ντροπή για όλους μας...» - Ξέσπασε κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης για τη δήλωση «δεν υπάρχει βιασμός, χωρίς συναίνεση» (photo)

«Είναι συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας»

2 Σεπτεμβρίου 2022 10:07
Βασίλης Κικίλιας: «Είναι ντροπή για όλους μας...» - Ξέσπασε κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης για τη δήλωση «δεν υπάρχει βιασμός, χωρίς συναίνεση» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Σήμερα” φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής 2/9 ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος για να μιλήσει σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων. Αφού εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του, ο Δημήτρης Οικονόμου του είπε ότι μία γυναίκα μπορεί να έχει βιαστεί και να έχει συλλάβει.

Τότε, ο Μητροπολίτης προχώρησε σε μία αδιανόητη δήλωση: «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι κάθεται μία γυναίκα και βιάζεται χωρίς να μείνει έγκυος; Θέλει συμμετοχή», με τους παρουσιαστές να αντιδρούν.

«Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις» πρόσθεσε λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης.

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Τουρισμού μέσα από το twitter.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share