Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλεποχώρι: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα τραύματα του 14χρονου που δέχθηκε πυρά από τον 70χρονο

Το παιδί δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο και αύριο θα το δει ψυχολόγος

1 Σεπτεμβρίου 2022 12:05
Αλεποχώρι: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα τραύματα του 14χρονου που δέχθηκε πυρά από τον 70χρονο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτογραφίες από τα τραύματα του 14χρονου που δέχτηκε τα σκάγια στο Αλεποχώρι όταν ο 70χρονος άνδρας άνοιξε πυρ κατά της παρέας του επειδή τα παιδιά μπήκαν στην αυλή του, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

«Το παιδί δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο, αύριο θα το δει ψυχολόγος να μιλήσει για το περιστατικό και να πει ό,τι έχει στο μυαλό του. Δε μας έχουν πει ακόμη πότε θα βγει. Και το άλλο το παιδί που έχει τραυματιστεί είναι ακόμα στο νοσοκομείο, το παρακολουθούν για το μάτι του που επείγει, και σε δεύτερο χρόνο το χέρι του. Είδε το παιδί πως ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, το γνωρίζει, όμως το παιδί έχει κλειστεί, δε μιλάει», δήλωσε στο Mega και την εκπομπή Live News η μητέρα του τραυματισμένου παιδιού.

«Τα παιδιά δεν μπήκαν για να κλέψουν, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. Ήταν μια αθώα πλάκα. Τα παιδιά κάνουν διακοπές εκεί 15 χρόνια. Το παιδί το δικό μας έχει μεγαλώσει εκεί, με το καροτσάκι ακόμη το πηγαίναμε τα καλοκαίρια. Είμαστε οικογένειες που γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν πήγαμε τα τελευταία 2 – 3 χρόνια. Νομίζω ότι τα παιδιά τα είδε, γιατί είχε φως εκεί που μπήκαν, είχε λάμπα. Και τα παιδιά άλλωστε γι’ αυτό πήγαν εκεί, επειδή είχε φως», πρόσθεσε η ίδια.

Αλεποχώρι: “Ήθελα να τους εκφοβίσω”, είπε ο 70χρονος στην απολογία του

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στο απολογητικό του υπόμνημα ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δυο ανήλικα αγόρια επανέλαβε την πρόθεση του να εκφοβίσει τους ανθρώπους που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι

Όπως, εξήγησε, αντίστοιχο περιστατικό παραβίασης του εξωτερικού χώρου του σπιτιού του συνέβη δύο ακόμη φορές πριν το επίμαχο συμβάν. «Την πρώτη φορά, ήτοι το καλοκαίρι του έτους 2021 άγνωστοι είχαν εισέλθει εντός του περιβάλλοντος χώρου προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Τότε αποφάσισα να εγκαταστήσω εντός της οικίας μου σειρήνα ως αναγγελία και προειδοποίηση, η οποία λειτουργεί ως τερματικό ακουστικό ηχείο.

Έτσι, το Πάσχα του έτους 2022, όταν υποψήφιοι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός αυτής, τράπηκαν σε φυγή όταν και ήχησε η σειρήνα. Ειδοποίησα τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων όσο και την Άμεση Δράση, αλλά ουδέποτε προσήλθε κανείς, ζητώντας από εμένα να επιδείξω ψυχραιμία. Για τα εν λόγω περιστατικά μάλιστα, είχε ενημερωθεί η τοπική κοινότητα του Δήμου Μάνδρας.

Είχα γνωστοποιήσει όλα τα ανωτέρω, αφού μάλιστα δεν ήταν λίγες φορές που είχα διαπιστώσει προσωπικά μου αντικείμενα όπως μεταξύ άλλων εργαλεία που χρησιμοποιούσα για την κατασκευή του δεύτερου κτίσματος που υπάρχει εντός του οικοπέδου μου, να λείπουν» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Η περιγραφή του για το επίμαχο βράδυ

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ στο Αλεποχώρι, ο 70χρονος σημείωσε: «Άκουσα θόρυβο και φωνές στην αυλη του σπιτιού μου. Αφού πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες, όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προάυλιο χώρο».

Μόλις αντίκρυσε τους κατ’ εκείνον επίδοξους ληστές, επιχείρησε να τους εκφοβίσει. «Όταν λοιπόν αντίκρισα τα δύο αυτά άτομα, τα οποία μόνο ως σκιές αντιλαμβανόμουν αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και υπάρχει παρά μόνο έξωθεν του οικοπέδου, ήτοι έμπροσθεν της πρώτης κατοικίας και αποτελείται από τις δημόσιες κολώνες φωτισμού, οι οποίες φωτίζουν τον δρόμο, πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου.

Όταν και πλέον πυροβόλησα, πετάχτηκαν από το φυτό κι άλλα άτομα, τα οποία εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι είχαν κρυφτεί εκεί. Τόσο όμως η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περι την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όραση μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί. Αφού πετάχτηκαν, άκουσα φωνές, έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα».

Ο 70χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του εξήγησε πως επειδή σκοπός του ήταν να τρομάξει τους εισβολείς, δεν στόχευσε, απλώς έριξε βολές προς άλλη κατεύθυνση. «Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου, αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξης τους στο σημείο την ώρα αυτή!

Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω, γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση. Άλλωστε, δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share