Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Σήμερα (1/9) το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στη 19χρονη Θάλεια με τιμές από στρατιωτικά αγήματα (video)

Με C-130 έφτασε η σορός της στη Λάρισα

1 Σεπτεμβρίου 2022 08:01
Πολεμικό Ναυτικό: Σήμερα (1/9) το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στη 19χρονη Θάλεια με τιμές από στρατιωτικά αγήματα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Λάρισα έφτασε χθες, Τετάρτη, με C-130 η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου. Η σορός μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο σπίτι της στην περιοχή Παπασταύρου. Σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία της στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προκειμένου οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία να που το τελευταίο «αντίο».

Στην πόλη θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από ελληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, σύμφωνα με το Mega.

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου μίλησε στην εκπομπή Live News το μεσημέρι της Τρίτης (30/08).

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.

Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη πέθανε τρεις ημέρες αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε. Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες, η νεαρή κοπέλα έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δόκιμος μαζί με την παρέα της επισκέφθηκαν γνωστή αλυσίδα fast food στην Τυνησία. Εκεί η 19χρονη μοιράστηκε το φαγητό με τη φίλη της, ενώ όταν επέστρεψαν στο καράβι, συνολικά 15 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Λίγες ημέρες πριν, η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, το είχε ξεπεράσει, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οργανισμός της να ήταν ήδη εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση, να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της που οδήγησε στον θάνατο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share