Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο – Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος (video)

Δεν κινδυνεύουν σπίτια και η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί

1 Σεπτεμβρίου 2022 07:22
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο – Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων στον Εύοσμο.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Μάνδρα Αττικής - Καίγονται ανακυκλώσιμα υλικά

Η φωτιά μαίνεται από τις 3 τα ξημερώματα και έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 24 πυροσβέστες και 9 οχήματα.

Δεν κινδυνεύουν σπίτια και αυτή την ώρα η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος

Βέβαιος για εμπρησμό εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, αντίστοιχη προσπάθεια για να μπει φωτιά έγινε και τη Δευτέρα, η οποία και έσβησε γρήγορα από την Πυροσβεστική.

«Ίσως αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες από κάποιους για να αμαυρώσουν την εικόνα του δήμου. Αυτός είναι ένας χώρος αποθήκευσης όπου και ιδιώτες και ακόμη και κάποιοι από διπλανούς δήμους έρχονταν και βάζαν τα ογκώδη τους παράνομα παρόλο που είχαμε βάλει στηθαίο» είπε ο κ. Μανδαλιανός.

Kαταγγελίες σε υπαλλήλους

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Δεμερτζής μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις απειλές που δέχονται οι υπάλληλοι καθαριότητας.

«Πρόκειται για πυρκαγιά σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης ογκωδών, τα οποία αποθηκεύει ο δήμος, και τα πηγαίνουμε αργότερα για ανακύκλωση. Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, είχαμε δεχθεί απειλές, από κάποιους περίοικους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχθηκαν απειλές από διερχόμενο όχημα, ότι θα βάλουν φωτιά. Έχουν καταγραφεί οι πινακίδες, έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, και από όσο έχω ενημερωθεί, υπάρχει υλικό από κάμερες που φαίνεται ποιος έβαλε τη φωτιά» είπε αρχικά.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί κάποιες οικοδομές στην περιοχή, και ο δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εύρεση οικοπέδου εκτός κατοικημένης περιοχής που θα πληροί όλες τις συνθήκες ασφαλείας. Εδώ είναι μία ιδιαίτερη περιοχή, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν και επίσης επειδή κάποιοι έμπαιναν μέσα και έπαιρναν υλικά από τον χώρο, σφραγίσαμε τον χώρο και ενδεχομένως μπορεί να ενοχλήθηκαν, καθώς δεν έχουν κάποια άλλη οικονομική δραστηριότητα» συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share